2015 var et veldig tøft år, alvorlige terroraksjoner, flykning katastrofe og mer redsel og hat enn på lenge. Polariseringen i Europa er tydelig og økende.  En videomelding spilt inn av den 44 år gamle gorillaen Koko har gått verden rundt, beskjeden har mange trykket til sine hjerter. Videoen er sett så langt nesten 10 millioner ganger.

Koko setter seg selv inn i naturen, hun sammenligner seg med blomster og alt levende, hun elsker mennesker, og hun elsker naturen, dessverre er mennesket dumme, det gjør Koko lei seg. Hennes budskap om at jorden må reddes og at det haster ble filmet forkant av Paris forhandlingene for å inspirere delegatene.

Om det var Koko som var årsaken til at det ble en avtale kan sikkert diskuteres, men til nå har over 10 millioner sett budskapet om omtales som det viktigste budskapet for 2015 og fremtiden. Det var et fransk tv team The Gorilla Foundation i Woodside, California som spilte inn budskapet til Koko. Koko bor i California og blir tatt vare på av The Gorilla Foundation.

I løpet av et minutt, sier hun følgende med tegnspråk: «Jeg er gorilla, jeg er blomster, dyr. Jeg er Natur. Koko kjærlighet mennesker (man betyr menneske). Jorda Koko kjærlighet. Men mennesker dum … dum! Koko beklager, Koko gråte. Tid hast. Fiks jorda! Hjelp jorda! Skynd! Beskytt jorda. Naturen det haster. Takk skal du ha.’

Budskapet om at vi alle er en del av en felles klode viser at hun er mer vis enn mange av verdens ledere. Heller en gorilla, enn de apekattene som styrer verden i dag.