Gamle argentinske fotball-legender ruster aldri

0
482
Gjør ingenting, gutter, de slipper meg uansett inn på VIP´en.

Fotball-legender opplever åpne dører verden over når de sprer glans med sitt blotte nærvær. Hva hadde for eksempel et VM vært uten Diego Maradona på tribunene? Mens vi dødlige hadde blitt nektet adgang i døra hvis vi hadde kopiert argentinerens oppførsel, smiles det mildt og unnskyldende når «Guds Hånd» slipper seg løs i det offentlige rom.  

Vi digger Maradona, det skal være sagt, men det får oss til å stusse når denne 54-åringen kan gjøre akkurat det han føler for – fordi han var en briljant ballsparker og scoret to av historiens mest kjent mål mot England i VM ´86.

Det første med hånden (senere «Guds Hånd», som argentineren selv uttalte det), det neste etter en 65 meter lang dribletur forbi seks engelske spillere.

Les: Ingen Maradona-effekt i Emiratene

Spesielt etter at Maradona la opp som fotballspiller, har argentineren gjort sitt for å holde seg inne i rampelyset. Dette har holdt stjerneglansen ved like og dermed også VIP-dørene åpne for denne legenden.

 

Sagt på intstagram: «Visste virkelig ikke at det er forbudt å røyke sigar på VM-stadionen.»

Men Maradona er og blir Maradona.

Maradona er følelser uten filter. Siste eksempel på dette ser vi under VM i Russland.

Fotball-legenden brukte alle lemmer til å uttrykke seg da landet hans med nød og neppe gikk videre fra gruppespillet.

Gjør ingenting, gutter, de slipper meg uansett inn på VIP´en.

Vi vet ikke hvem fingrene var myntet på, men enden på visa ble at argentingeren måtte få hjelp av legepersonell etter den emosjonelle berg -og dalbanen.

Ifølge La Nacion ble han sjekket for lavt blodtrykk, men kunne forlate stadionen på egenhånd.

En gang legende, alltid legende.

Så mens Maradona kan utfolde seg fritt – også i fremtiden – fortsetter vi dødlige med å legge lokk på det som måtte bruse av emosjoner under overflaten.

Les: Mer fra fotballens vidunderlige verden på Sporten.com

 

 

tabola

No posts to display