Fotballstormaktene Romania og Panama går forbi Norge på FIFA-rankingen

0
218
Erling Braut Haaland

Vi må tilbake til Sigurd Jorsalfare sønn av kong Magnus Berrføtt sin tid for å finne sist gang Norge deltok i et internasjonalt mesterskap i fotball. – Den gangen var det ikke moderne utstyr og forhold som lærballer og kunstress, men kappelek med hodeskallene til våre fiender.

Vi har for lengst sluttet å spise Drillo-iskrem, men vi håper fortsatt at vi med superstjerner som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard en vakker dag igjen kan få kjøpt en is som bærer navnet til en landslagssjef med suksess.

Les: BioNTech bruker erfaringer fra Covid19 til å lage kreftvaksine

Landslagssjef Ståle Solbakken som kan glede seg over å ha blitt bestefar kan konstatere at både Romania og Panama har rykket forbi oss på Fifa-rankingen. – Norges herrelandslag i fotball ligger 44.-plass, hvor land som Slovakia og Hellas puster oss i nakken.

Det kommer fram av FIFAs oppdaterte liste torsdag formiddag.

Norge lå på 42.-plass på listen fra 26. oktober, men etter 2-0 hjemme over Færøyene i en treningskamp og 3-3 borte mot Skottland i EM-kvaliken, faller Norge ned på 44.-plass.

Argentina og Frankrike fortsetter som nummer én og to på rankingen, mens England tar over 3.-plassen fra Brasil etter 2-0 hjemme over Malta og 1-1 borte mot Nord-Makedonia i kvalifiseringen til EM. I samme periode tapte også Brasil 1-2 borte for Colombia og 0-1 hjemme for Argentina i VM-kvaliken.

Danmark holder seg på 19.plass, mens Sverige rykker ned til 26.plass.

Les på Sporten: Frister med gullavtale til manageren som har vunnet Champions League fire ganger og tatt trofeer i alle de store ligaene


Neste oppdatering av FIFA-rankingen kommer 21. desember.

tabola

No posts to display