Forskning har identifisert den mest skremmende redselen i 2023

0
19
Skinamarink

Hva er den skumleste skrekkfilmen i 2023? Et svar har dukket opp på Internett – det er ikke en subjektiv vurdering, men et resultat av vitenskapelig forskning.

Eksperimentet ble utført av eksperter tilknyttet Science of Scare-prosjektet. Først ble filmrangeringer og nettbrukeres anmeldelser av skrekkfilmer som gjorde størst inntrykk på seerne analysert. Deretter ble frivillige invitert til visninger, der studiedeltakerne så utvalgte filmer. I løpet av denne tiden ble de koblet til enheter som målte hjertefrekvensen deres. I normal tilstand slo deltakernes hjerter i gjennomsnitt 65 ganger per minutt, men under økten registrerte enhetene betydelige økninger i hjertefrekvensen. Basert på dette klarte eksperter å fastslå hvilken skrekk som er den skumleste fra et vitenskapelig synspunkt.

Studien ble først utført i 2020 og ble gjentatt i år, så produksjoner fra de siste årene, inkludert de fra 2023, kunne legges til listen. Vinneren blant årets skrekkfilmer var «Skinamarink», en kanadisk skrekkfilm der to barn våkner om natten i huset deres og oppdager at faren deres har forsvunnet fra huset, samt alle dører og vinduer. Filmen tok tredjeplassen på tidenes liste.

Les: Har fått en tøff overgang fra Eliteserien

Les: Har bedre ting å bruke pengene sine på

tabola

No posts to display