Forbruksgjelden redusert med 0,9 mrd.

0
11
Bruk av kredittkortgjeld før forfall ble redusert med 0,9 mrd. i desember. Foto: Shutterstock

I desember ble kredittkortgjeld som ikke er forfalt til betaling redusert med 0,9 mrd. Forbrukslån falt med 0,3 mrd. Rentebærende kredittkortgjeld økte med 0,3 mrd.

Den samlede forbruksgjelden er i dag på 150,9 mrd. som er en reduksjon på 0,9 mrd. (-0,6%) fra forrige måned. Forbrukslån har falt med 0,3 mrd. (-0,4%). 

Bruk av kredittkort ble redusert med 0,9 mrd. mens den rentebærende kredittkortgjelden økte med 0,3 mrd. Betalingskort utgjør 0,9 mrd. som er nedgang på 0,1 mrd. (-10%) sammenlignet med forrige måned. 

– til tross for julehandel i desember ser vi en liten nedgang i forbruksgjelden. Det kan virke som om folk er litt mer forsiktige med bruk av kreditter på grunn av økte priser, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon. 

I løpet av de siste 12 månedene har forbruksgjelden økt med 2,4 mrd. (1,6%). Forbrukslån har økt med 0,9 mrd. (1,1%) og kredittkortgjeld har økt med 1,8 mrd. (2,7%). Betalingskort har blitt redusert med 0,3 mrd. (25%). 

Den rentebærende kredittkortgjelden har blitt redusert med 1,6 mrd. (3,5%), og den rentefrie bruken av kredittkortgjeld har økt med 3,4 mrd. (17,1%) i samme periode.

– Det er positivt å se at den rentebærende kredittkortgjelden har blitt redusert gjennom året, til tross for den markante økningen i bruken av kredittkort. Vi tror at dette kan skyldes at det har blitt lettere å ha oversikt over egen forbruksgjeld, sier Karstensen.

tabola

No posts to display