Forberedelsene til EM 2024 er i gang: Oddsfavorittene allerede klare

0
50

I sommer er det klart for det som blir et etterlengtet mesterskap. Etter at forrige EM var spredt utover hele Europa, skal endelig Fotball-EM igjen samles i ett land. Tyskland er vertskap for EM 2024 som går av stabelen fra midten av juni til midten av juli. 

Fotballentusiaster over hele Europa har allerede begynt å se frem til en måned med intens spenning og spektakulær fotball. Dessverre for oss i Norge blir vi nok en gang sittende hjemme etter å ha snublet i kvalifiseringen, men spillselskapene har likevel startet prosessen med å sette odds på favorittene.

De største favorittene

Det er fortsatt tidlig, men blant de foreløpige favorittene basert på odds fra de største spillselskapene finner vi England og Frankrike. Begge nasjonene imponerte i kvalifiseringen med sterke seire og solid spill. England, ledet av Gareth Southgate, har et ungt og talentfullt lag, mens Frankrike har stjernespillere som Mbappé og Griezmann som gir dem en solid sjanse til å gå hele veien.

Andre som ventes å gjøre det sterkt

Tyskland, som har fordelen av å spille på hjemmebane, regnes i dag som den tredje største favoritten. Med en blanding av erfarne spillere og lovende talenter under Julian Nagelsmanns ledelse, har Tyskland definitivt potensial til å gå langt i mesterskapet. 

Spania og Portugal følger deretter bak, også med sterke kvalifiseringer som gjør at spillselskapene langt ifra utelukker en iberisk mester.

Det er verdt å merke seg at selv om oddsen nå gir en tidlig pekepinn, er det fortsatt lenge igjen til mesterskapet. Lagenes form, skader og taktiske tilnærminger vil alle spille en rolle i å avgjøre utfallet av turneringen.

Hvem regnes som outsidere?

Regjerende mestre Italia går inn i mesterskapet med tidligere suksess friskt i minne, men laget har den siste tiden ikke prestert på samme nivå som mange italienere krever og forventer. De har likevel et solid forsvar og en evne til å prestere under press, som gjør dem til en utfordrer som ikke skal undervurderes. 

Nederland og Belgia, med etablerte stjerner og unge talenter, kan også nå langt. Noen trekker også frem Skottland, Norges nemesis i kvalifiseringen, som en potensiell overraskelse, med en tropp som har vist imponerende fremgang de siste årene.

Disse får det tøffest

På den andre siden av skalaen finner vi lagene som av spillselskapene levnes minst sjanser til å gå til topps. Albania, Slovakia og Slovenia står alle overfor en stor utfordring, men fotballen er som kjent uforutsigbar, og ingen kan avskrives helt. 

Noen lag har fortsatt en siste muliget til å kvalifisere seg gjennom play-off til våren, og utfallet av disse kampene vil uten tvil påvirke oddsen i tiden fremover. Det kommer til å bli mye spenning knyttet til hvilke nasjoner som klarer å kvalifisere seg i siste liten.

Odds på EM

Som med tidligere mesterskap vil EM 2024 være en gullgruve for oddsspill. Spillselskaper vil konkurrere om å tilby de mest attraktive oddsene og et bredt spekter av spillmuligheter. Fotballfans verden over vil kunne engasjere seg ytterligere i mesterskapet ved å plassere spill på favorittlagene sine, og dermed legge til en ekstra dimensjon av spenning til kampene.

Som det ofte skjer i fotball, er ingenting avgjort på forhånd. EM 2024 i Tyskland vil uten tvil være en begivenhetsrik måned fylt med uforutsigbar dramatikk, og forhåndsoddsene vil være en viktig del av oppladningen til mesterskapet som skal kåre en ny europamester.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Betsjekk.com, som tilbyr oversikter over spillselskaper med odds på sommerens EM.

tabola

No posts to display