Ferietid er også spamtid

0
141
Foto: Coop

Mange useriøse aktører har funnet ut at det er enkelt å lure folk som er i feriemodus. Coop ser at det nå florerer av spam-meldinger på mail. – Se opp for svindel og trykk ikke på noe der du ikke vet hvem som faktisk er avsenderen, advarer Coop.

– Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spammeldinger i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonssjef i Coop Norge. – Vår IT-sikkerhetsavdeling har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak meldingene.

-Denne gangen ser det ut som at Coop er avsender av mailen, men dette er et svindelforsøk, sier Kjellberg. – Du ser det blant annet det faktisk ikke er den offisielle Coop-logoen, men en etterligning.

3 ting som kan tyde på at e-posten du får er spam

– Avsenders e-postadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer e-posten fra merkelige mailadresser.

– E-posten innholder rettskrivningsfeil. Ofte inneholder spammeldingen skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.

– Virker tilbudet for godt til å være sant – er det ofte det. De fleste spammeldinger vi ser går på gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

tabola

No posts to display