lørdag, november 28, 2020

Ferietid er også spamtid

Må lese

Tidens norske netthandelsdag

Aldri før har nordmenn handlet så mye på nett i løpet av en dag som de gjorde...

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land...

Mange useriøse aktører har funnet ut at det er enkelt å lure folk som er i feriemodus. Coop ser at det nå florerer av spam-meldinger på mail. – Se opp for svindel og trykk ikke på noe der du ikke vet hvem som faktisk er avsenderen, advarer Coop.

– Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spammeldinger i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonssjef i Coop Norge. – Vår IT-sikkerhetsavdeling har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak meldingene.

-Denne gangen ser det ut som at Coop er avsender av mailen, men dette er et svindelforsøk, sier Kjellberg. – Du ser det blant annet det faktisk ikke er den offisielle Coop-logoen, men en etterligning.

3 ting som kan tyde på at e-posten du får er spam

– Avsenders e-postadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer e-posten fra merkelige mailadresser.

– E-posten innholder rettskrivningsfeil. Ofte inneholder spammeldingen skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.

– Virker tilbudet for godt til å være sant – er det ofte det. De fleste spammeldinger vi ser går på gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

- Advertisement -

Siste nytt

Tidens norske netthandelsdag

Aldri før har nordmenn handlet så mye på nett i løpet av en dag som de gjorde...

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og opplevelser. - Stort sett er...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land vil få store, praktiske konsekvenser...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon mot Polen. Du får med...

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en fersk undersøkelse fra EPSI.

More Articles Like This