Leslie West sammen med Felix Pappalardi

Leslie West, en fantastisk gitaristen som med kubjelle og grusstemme drev rockebandet Mountain, er død 75 år gammel. Hans død ble bekreftet av Dean Guitars. – Familien hans bekreftet senere at han døde av et hjerteinfarkt.

“Med et tungt hjerte er vi lei oss over å høre om bortgangen til #Dean Artist og en del av Dean-familien, Leslie West. Legendarisk og enestående. Hvil i fred.»

Dean Guitars CEO Evan Rubinson delte sin personlige kondolanse via Twitter og skrev: «Til en mann som jeg virkelig elsket mer enn de fleste – den morsomste og ærligste mannen jeg har møtt.»

Les: Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

West fikk hjertestans i sitt hjem i Florida. Han ble kjørt til et sykehus, men kom aldri til bevissthet igjen

West vil alltid være kjent som den brølende stemmen bak barbandsklassikeren Mississippi Queen, et kutt på Mountain sitt debutalbum. År før Blue Oyster Cult gjorde kubjeller til en kulturell vits, brukte trommeslager Corky Laing fra Mountain instrumentet til å sparke sangen i gang.


West sa til magasinet Guitar Player at sangen “har akkurat alt du trenger for å gjøre den til en vinner. Du har kubjeller, riffet er jævla bra, og det høres utrolig ut. Det føles som om musikken vil hoppe ut av bilradioen din. For meg høres det ut som en stor, tykk milkshake. Det er rikt og sjokoladeaktig. Hvem elsker ikke det?»

Men West var mer enn én sang. Han ble ansett som en av de beste gitaristene i en tid som blant annet Jimi Hendrix, Eric Clapton og Jimmy Page. Talentet hans overskygget et fysisk utseende som var i motsetning til den vanlige tynne rockeren i tiden, og Wests krusete hår og imponerende tilstedeværelse benektet en til tider grasiøs, melodiøs spillestil som vant ham en stort fanskare.

West ble født i New York som Leslie Weinstein i oktober 1945 og begynte sin karriere som medlem av Vagrants, et blåøyet soulband på midten av 60-tallet. Gruppen hadde to mindre hits, I Can’t Make a Friend og et cover av Otis Redding’s Respect, som snart ble formørket av Aretha Franklins versjon.

Kremprodusent og bassist Felix Pappalardi møtte West da han produserte Vagrants, og de to dannet snart Mountain, med spøk, oppkalt etter Wests enorme størrelse.

Mountain var på Woodstock-festivalen sin andre dag, mellom Canned Heat og Grateful Dead. Det satte dem rett og slett i pantheonen til store rockere, og sementerte West som en gitarstjerne av første orden.

West kjempet mot helseproblemer og heroinavhengighet gjennom årene, men fortsatte å jobbe kontinuerlig, og startet til og med en mindre skuespillerkarriere. Etter hvert som han varte, vokste legenden hans, og albumet hans The Unusual Suspects fra 2011 inkluderte bidrag fra Slash, Billy Gibbons og Zakk Wylde. Hans siste album, Soundcheck, var sammen med blant annet Peter Frampton.

West overlevde sin kone, Jenni Maurer, som han giftet seg med på scenen under en 40-årsjubileumskonsert i Woodstock i 2009.

Les på Sporten: Villig til å gi fra seg 140 millioner kroner for å spille ball igjen

f7.no -> adds
tabola