Er True Detective plagiat ?

0
411

True Detective har gått sin seiersgang på skjermer over hele verden, og det kommer en sesong 2 av denne serien inspirert av NRK sin sakte TV med Hurtigruta.

Nå får de som de fleste andre ting som slår ann plagiant påstander mot seg, dette er noe skaperen av det populære tv-drama True Detective benekter. har benektet påstander om at dialog fra sin hovedpersonen har blitt kopiert fra eksisterende arbeid.

Skribent Nic Pizzolatto sa «ingenting i showet er plagiert», og legger Rust Cohle tanker «er ikke unikt for enhver forfatter». Det er hevdet at deler av dialogen til hovedpersonen i serien er lånt, og da særlig fra forfatteren Thomas Ligotti.

HBO tv selskapet bak serien kalller True Detective «et verk av eksepsjonell originalitet».

«Filosofiske begreper er gratis for alle å bruke, inkludert forfattere av skjønnlitteratur, og det har vært mange slike eksempler i det siste.»

«Vi står ved showet, sin skriving og Nic Pizzolatto helt».

Pizzolatto sier hans talentfulle, men urolige sjef protagonist, spilt av Oscar-vinnende skuespilleren Matthew McConaughey, er en «autodidakt pessimist» og «bruker filosofi som lærdom og med hans egne ord».

«Ideene innenfor denne filosofien er absolutt ikke eksklusivt for enhver forfatter,» la han til.

Blogg skribent Mike Davis, hevder på sin side at undersøkelser utført av Jon Padgett på forfatter Thomas Ligotti Online hjemmeside finner «eksakte sitater» av forfatteren som senere har blitt brukt i True Detective.

True Detective skaperen Nic Pizzolatto sier at hans karakters tanker «ikke er unike», men at karakterene er det.

Så langt er åtte episoder fra True Detective blitt sendt og møtt med strålende kritikker.

Sesong 2 er under arbeid og vil ha et helt nytt cast, ryktene lister opp nye stjerner som Colin Farrell, Vince Vaughn og Mad Men skuespilleren Elisabeth Moss.

I juni vant McConaughey en Critics ‘Choice Award for sin skildring av Louisiana kriminalitet fighter Cohle.

Han er nominert til Emmy for beste skuespiller i en dramaserie sammen med co-stjerne Woody Harrleson, mens Pizzolatto er nominert for fremragende skriving i et drama.

True Detective har totalt 12 nominasjoner for Emmy Awards, som deles ut 25. august.

tabola

No posts to display