onsdag, desember 8, 2021

En artist du bør være obs på!

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Soloprosjektet Louien fikk talentstipend under by:Larm. Juryen roser sterk formidlingsevne og mener Louien kan nå så langt hun bare vil.

Louien, som er soloprosjektet til Live Miranda Solberg, fikk NOPAs låtskriverstipend på 20 000 kroner. Stipendet ble delt ut torsdag rett før hun spilte sin første konsert på by:Larm.

Solberg har bakgrunn fra band som Silver Lining og The Humble Servants, og har allerede gjort seg bemerket på Øyafestivalen 2017, da hun fikk spillejobb kun med én låt ute.

NOPA-stipendet gis til tre fremadstormende låtskrivere og deles ut hvert år under by:Larm-festivalen. Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos. Årets jury består av Tatiana Pereira (Miss Tati), Fay Wildhagen, Inge Bremnes og Peder Niilas Tårnesvik.

Juryens begrunnelse

Louien traff oss umiddelbart med sin nære og tidløse låt. Hun stakk seg ut blant de nominerte som en meget dyktig og troverdig låtskriver.

I et endeløst hav av synthpop, tracks og autotune fremstår Solberg som modig da hun tør å ta det helt ned og la låta stå for seg selv. Og den står stødig. Komposisjonen er enkel, men veldreid og smakfull. Teksten er gripende, rå og flyter av gårde på en vakker melodi. Gitarspillet er rikt, poetisk og underbygger det hun forteller. Vi er bergtatt og blir dratt inn i hennes univers fra første tone. Uttrykket hennes er varmt, upolert, men likevel perfekt.

Med en sterk formidlingsevne fremfører Live låten sin med en beundringsverdig og moden ro, samt en eleganse som får henne til å minne om de virkelig store, tross for at hun kun har gitt ut én låt.

Juryen håper denne prisen kan være en oppmuntring, så vel som en liten hjelp til å dytte prosjektet videre fremover. Vi tror Louien kan nå så langt hun bare vil.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This