En artist du bør være obs på!

0
154
Tatiana Pereira (Miss Tati) og Inge Bremnes delte ut låtskriverstipend til Louien. Foto: Stian Werme

Soloprosjektet Louien fikk talentstipend under by:Larm. Juryen roser sterk formidlingsevne og mener Louien kan nå så langt hun bare vil.

Louien, som er soloprosjektet til Live Miranda Solberg, fikk NOPAs låtskriverstipend på 20 000 kroner. Stipendet ble delt ut torsdag rett før hun spilte sin første konsert på by:Larm.

Solberg har bakgrunn fra band som Silver Lining og The Humble Servants, og har allerede gjort seg bemerket på Øyafestivalen 2017, da hun fikk spillejobb kun med én låt ute.

NOPA-stipendet gis til tre fremadstormende låtskrivere og deles ut hvert år under by:Larm-festivalen. Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos. Årets jury består av Tatiana Pereira (Miss Tati), Fay Wildhagen, Inge Bremnes og Peder Niilas Tårnesvik.

Juryens begrunnelse

Louien traff oss umiddelbart med sin nære og tidløse låt. Hun stakk seg ut blant de nominerte som en meget dyktig og troverdig låtskriver.

I et endeløst hav av synthpop, tracks og autotune fremstår Solberg som modig da hun tør å ta det helt ned og la låta stå for seg selv. Og den står stødig. Komposisjonen er enkel, men veldreid og smakfull. Teksten er gripende, rå og flyter av gårde på en vakker melodi. Gitarspillet er rikt, poetisk og underbygger det hun forteller. Vi er bergtatt og blir dratt inn i hennes univers fra første tone. Uttrykket hennes er varmt, upolert, men likevel perfekt.

Med en sterk formidlingsevne fremfører Live låten sin med en beundringsverdig og moden ro, samt en eleganse som får henne til å minne om de virkelig store, tross for at hun kun har gitt ut én låt.

Juryen håper denne prisen kan være en oppmuntring, så vel som en liten hjelp til å dytte prosjektet videre fremover. Vi tror Louien kan nå så langt hun bare vil.

tabola

No posts to display