Pizza, pizza og enda mer pizza, det er umulig å vandre rundt i en hvilken som helst by i USA uten å støte på en Domino’s pizzarestaurant. Kjeden som nå har kommet til Norge er enorm, de har over 10 000 restauranter i 70 land og ekspanderer med flere nye restauranter hver eneste uke.
I New York er det ofte en restaurant i hvert eneste kvartal og i en del tilfeller flere restauranter i samme bygning. Hvis de følger vanlig praksis her i Norge kommer ikke den ene restauranten på Løren i Oslo bli den eneste. De kommer til å bli en seriøs utfordrer til Peppes Pizza og Dolly Dimples.
Din side har sammen med matblogger Helle Øder Valebrokk gjennomført tester av pizzaen og sammenlignet med de gamle traverne og resultatene er ikke akkurat gode for nykommeren. Ingen av pizzaene imponerer panelet og spesielt pepperoni pizzaen på tynn bunn kommer dårlig ut og samenlignes med pølsevann.
Tempoet på åpning av nye restauranter i Norge virker som om skal være stort, i oktober åpner restaurant nr 2 Sørkedalsveien og restaurant nr 3 som også blir den største ifølge Budstikka åpner før jul.
Michael Rask fra Lommedalen, administrerende direktør i Domino’s Pizza i Norge, forteller at det ikke blir flere restauranter i år, men at de har som mål å etablere 50 restauranter i Norge med oppstart av mellom 4 og 6 restauranter i året frem til målet er nådd.
Verdens største Pizzakjede er Pizza Hut med en omsetning på 11,5 milliarder dollar og 13700 restauranter i 90 land, Domino’s Pizza kommer på andreplass med en årlig omsetning på 6,9 milliarder dollar.




