Dette er årsaken til at Christophe Galtier snart for sparken av Paris Saint-Germain

0
336
Christophe Galtier

Blir anklagene som er rettet mot Paris Saint-Germain manager Christophe Galtier bekreftet vil det ikke ta mange minuttene før han får sparken. – Det er hans tid i Nice som nå gjør at han havner i trøbbel.

Innhold i en e-post sendt av tidligere Nice-direktør for fotball Julien Fournier hevder Galtier kom med en rekke rasistiske kommentarer om spillere.

Nåværende hovedtrener for Paris Saint-Germain, Christophe Galtier, har blitt anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger om sine egne spillere i august 2021, litt over to måneder etter at han tok over som manager i Nice. I følge den franske journalisten Romain Molina og RMC Sports radioprogram After Foot, sendte eks-Nice fotballdirektør Julien Fournier en e-post som hevdet at Galtier hadde brukt rasistisk og diskriminerende språk i tiden deres sammen i Ligue 1-klubben.

Les på Sporten: Bild: Slåsskamp i Bayern-garderoben

«Galtier vil aldri sette sin fot i et garderobe igjen»
I september i fjor hadde Fournier allerede antydet at Galtiers tid på Côte d’Azur hadde endt dårlig. «Hvis jeg forklarer de virkelige grunnene til at vi kjempet, for det er egentlig ordet, vil Christophe Galtier aldri sette sine ben i et garderobe igjen, verken i Frankrike eller i Europa (…) Det var indirekte relatert til fotball. Dette er ting som virkelig påvirker meg, sa Fournier den gang.

Historien har siden gått videre, og Molina avslører nå at Fournier hadde sendt en e-post til INEOS, kjemiselskapet som eier Nice, på slutten av forrige sesong for å klage på en hendelse som skjedde 9. august 2021. (Eid av Storbrittanias rikeste mann Sir Jim Ratcliffe som også er en av investoriene som ønsker å kjøpe Manchester United)

Les på Radiosporten: Enda en klubb synes Jude Bellingham blir for dyr

E-post: «for mange svarte og muslimer»-kommentarer
«Christophe Galtier gikk deretter inn på kontoret mitt og hilste på sønnen sin, som sa til ham ‘du kan sjekke med min far hva jeg fortalte deg (Galtiers sønn er en agent og hadde også snakket med Fournier for å advare ham om farens synspunkter)’. Etter at agenten/sønnen hans hadde gått, fortalte jeg Galtier om samtalen vi nettopp hadde hatt og spurte ham om det var sant. Han svarte at han var det, og at han måtte ta hensyn til hvordan byen var, og at vi ikke kunne ha så mange svarte og muslimer på laget, heter det i e-posten.


Fournier fortsetter og hevder i e-posten at Galtier «gikk til en restaurant og alle angrep ham for å si at teamet var fullt av svarte.» PSG-treneren ble irritert og sa til Fournier at «han måtte innse at laget ikke representerte byen eller hva folk ville ha», noe som førte til en debatt om hvilke religioner som skulle være representert på listen i stedet for utelukkende fotballprofiler.

“Et lag fullt av avskum”
De fleste påstandene kom på slutten av e-posten, da Fournier avslører detaljer om et møte med Galtiers adopterte sønn, John Valovic-Galtier, som sa at situasjonen «uholdbar» og at faren hans har grått på grunn av sammensetningen av vaktlisten. «Jeg spurte ham hva som var galt, og han forklarte at laget ikke var som ham, at vi ikke kunne fortsette slik. Jeg ba ham hjelpe meg å forstå hva han sa, og han sa til meg: ‘du har bygget et lag fullt av avskum’. Jeg ba ham om å være mer presis, og han la til: ‘Det er bare svarte og halvparten av teamet ditt er i moskeen på fredag ettermiddag…’. Jeg fortalte Mr. John Valovic-Galtier at jeg var opprørt over hans kommentarer, og jeg ba ham om å forlate kontoret mitt umiddelbart”.

tabola

No posts to display