onsdag, mai 5, 2021

Det vil bli dyrt å handle når 350 kronersgrensa forsvinner

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Fra 1.januar 2020 kan du ikke lenger slippe å betale moms når du handler på nett fra utlandet lenger. Grensen som nå er på 350 kroner forsvinner.

Problemet for deg som forbruker er egentlig ikke at du må betale moms også på småkjøp, du må også betale for selve fortollingen. – Så nå må du betale for varen pluss moms, kostnad ved fortolling og eventuelt toll.

«Fjerning av momsgrensen gjør at det blir litt dyrere for nordmenn som handler på nett, for nå må du betale moms fra første krone» sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB til NRK.

Dobbelt så dyrt.  – To eksempler:

I dag må du ut med 299 kroner for en skjorte til 250 kroner. Da har du betalt frakt på 49 kroner. Uten grensa på 350 kroner, må du ut med moms på 62,5 kroner, fortollingsgebyr på 158 kroner og toll for skjorta på 26,75 kroner (10,7 prosent). En bukse til 250 kroner koster da 497 kroner.

Julepynt til 160 kroner med 140 i frakt blir 300 kroner. Uten grensa på 350 kroner må du betale 300 kroner for frakt og julepynten, 158 kroner i fortollingsgebyr og 40 kroner i moms. Det er ikke toll på julepynt. Julepynten til 160 koster da 498.

De fleste varer har ikke toll, unntaket er klær og mat. Du ser noen eksempler under.

«Den som frakter varen tar seg som regel betalt for fortollingsjobben. Dette er ikke et gebyr til Tolletaten, men en betaling fraktselskapet tar»

Vil gjøre det enklere
– Når tollgrensa forsvinner vil norske nettshoppere måtte betale for tollbehandling på alt som skal inn i landet, uansett pris, sier John Eckhoff, pressesjef i Posten.

 

Nå jobber de med å finne løsninger som skal gjøre det enklere for deg som forbruker.

– Det betyr i praksis at vi ser på muligheten for å effektivisere fortollingsprosessen på enkeltpakker. Vi jobber med å få til et fortollingsgebyr til under hundrelappen.

Tollvesenet får mange spørsmål rundt 350-kronersgrensa, og de har følgende råd:

– Tolletaten har en kalkulator på toll.no som regner dette ut på en enkel måte. Du legger inn varetype, pris for varen og eventuelle frakt- og forsikringskostnader, og så kan man enten få et kort svar eller et lengre og mer forklarende svar, sier Pål Hellesylt, avdelingsdirektør for toll- og vareførselsavdelingen i Tolldirektoratet.

 

Tollsatser på ulike varer

Varer Toll
Klær 10,7 prosent
Treningsklær 10,7
Hansker og votter 5,6
Babytøy 5,6
Leker 0
Mobildeksel 0
Kjøkkenutstyr 0
Bøker 0
Kosmetikk 0
Pyntegjenstander 0

 

- Advertisement -

3 COMMENTS

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This