Det kinesiske fotballforbundet er lei av alle utlendingene

0
139
Tidligere storspillere som Carlos Tevez og Oscar har levd godt i Kina

Hadde det ikke vært for de spektakulære overgangene og astronomiske lønnsutbetalingene til «halv-pensjonerte» fotballstjerner fra europeiske toppligaer, hadde vel få av oss kjent til den Kinesiske Superligaen. Nå har fotballforbundet sett seg lei av alle utlendingene som skviser ut talentene.

Noen har innsett at fri flyt av utenlandske spillere til den Kinesiske Superligaen påvirker utviklingen av kinesiske talenter. Nå gjøres det endringer som vil få betydninger på overgangsmarkedet. Topp for landslaget, trøblete for klubbene.

Atletico Madrid-spillerne Yannick Carrasco og Nicolas Gaitan skrev under kontrakt med kinesiske Dalian Yifang rett før overgangsvinduet stengte.

Men de nyankommene spillerne vil komme litt i skyggen av endringene som nå gjøres i årets Kinesiske Superliga.

Ifølge Sporten.com vedtok forrige desember det kinesiske fotballforbundet at tiden var inne for å sikre at kinesiske spillere får en mer sentral plass i klubbene og bedre forhold for utvikling.

Regelen om at klubbene må starte kamper med det samme antall kinesiske spillere under 23 år som de gjør med utenlandske spillere, vil endre mye.

Med tanke på utviklingen av spillere til det kinesiske landslaget er dette et sjakktrekk, men for klubbene som har hamstret utenlandske spillere de siste årene, kan dette bli et lite mareritt.

Les mer fra fotballens vidunderlige verden 

 

 

tabola

No posts to display