onsdag, mai 5, 2021

Det Internasjonale energibyrået ser kjernekraft som løsningen

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Man skulle tro at kjernekraft melde seg ut av kampen om å representere fremtidens energiløsning etter Fukushima katastrofen for et par år siden og det stadig tilbakevennende problemet med at nasjoner som Iran har lyst til å koke atomvåpen på bakrommet til kraftverkene.

Det er ingen som bestrider farene som ligger i atomkraftverk eller det faktum at det er dyr energi å produsere, men nå mener Det internasjonale energibyrået (IEA) at atomkraft er eneste løsning for å hindre fortsatt økning av utslipp av CO2.

Historisk sett var det beste året for atomkraft 1996, da sto atomkraftverk for 18 prosent av den globale elektrisitetsproduksjonen, i dag er tallet 11 prosent.
Hvis Det internasjonale energibyrået får det som de vil og beskriver i sin rapport World Energy utlook 2014 at «kjernekraft er en av de få mulighetene vi har til å redusere CO2 utslipp samtidig som vi forsyner og erstatter kullkraft i energisystemet.

I dag sørger atomkraftverk for 11 prosent av den globale elektrisitetsproduksjonen, en nedgang fra 18 prosent i toppåret 1996.
IEA forespeiler at verdens installerte kjernekraftkapasitet kan øke med 60 prosent i 2040, fra 392 GW til 624 GW.

Hvis scenariet slår til, vil kjernekraften ha bidratt til å unngå CO2-utslipp tilsvarende verdens globale CO2-utslipp i nesten fire år. Siden kjernekraftens introduksjon på energimarkedet i 1991 skal den ha forhindret utslipp av 56 gigatonn CO2.
Med andre ord mener byrået at omkostningene ved kjernekraft er vesentlig mindre enn ved å opprettholde dagens utslippsnivåer. De mener at alternative energikilder og sparemuligheter tar for lang tid.

Det er mange gamle reaktorer, og de må snart stenge, dette koster ekstrem mye, ca. 200 reaktorer står på stengelisten og det vil ifølge IEA koste omkring 100 milliarder dollar, byrået innrømmer at det er stor usikkerhet med tallene fordi vi rett og slett ikke har erfaring med å stenge. Til tross for dette mener de alt vi opp imot 2040 skal øke produksjonen av atomkraft med minst 60%.
Mer produksjon av atomkraft fører også til mer lagring av radioaktivt avfall, hvis IEA får det som de vil dreier det seg i 2040 om over 705.000 tonn.

Og ikke nok med de, de håper at antall land som produserer atomkraft skal øke fra dagens 31 til 36.
Blir det produksjon av atomkraft i Norge husk at det ikke er så farlig, bare du har med deg et pledd og en appelsin hvis uhellet skulle være ute.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This