Det er skikkelig trist å følge Start om dagen

0
201
Erik Myggen Mykland

Jeg er såpass gammel at jeg fortsatt forbinder Start med Erik «Myggen» Mykland og tenker på sørlandsklubben som en bohemklubb. Jeg vet tidene endres, men da de fikk nye eiere med masse penger virket det som om sjela forsvant ut døra med de gamle traverne som måtte slutte. – Det var ikke plass lenger til det rare når klubben skulle strigles. Målet var klart og satt opp i Power Point om å bli «best i Norge og ut i Europa.

Det er ikke sikkert profiler som Erik «Myggen» Mykland, Frode Olsen, Frank Strandli, Tore André «Totto» Dahlum, Claus Eftevaag, Pål Lydersen, Petter Belsvik, Morten Pettersen, Tore Løvland og Frank Våge Skårdal ville passet inn i «nye Start»

Etter 10 runder i årets utgave av Eliteserien skjønner alle at Start ikke har noe i den øverste divisjonen å gjøre. Klubben har godt med ressurser, befinner seg i en storby og har stolte tradisjoner klarer ikke å vinne fotballkamper.

 

Les på Sporten: Mark Dempsey har fått sparken i klubben uten sjel og poeng

Den aller første kampen i år klarte de å vinne, det var mot et Tromsø som ikke hadde kommet ut av vinterdvalen enda, siden da har det bare blitt en uavgjort og resten tap.  Individuelt er det gode spillere, men de spiller ikke på samme lag. Ikke spesielt rart egentlig, da eierne satte inn ny sportssjef Tor Kristian Karlsen i august startet en total utvasking av gamle Start.  – Nå har trener nummer 2 fått sparken, de har kvittet seg med 17 spillere og fått inn 20 nye.

 

Vi er ikke de eneste som synes det som skjer i Start er trist: Sportsleder Pål W. Jørgensen i Fædrelandsvennen sier det kan bli vanskelig å hente inn noen til det vepsebolet som klubben har blitt:

Hvilken trener er villig til å gå inn i det vepsebolet Start er nå?

«Mark Dempsey måtte gå som Start-trener fredag kveld. Start-prosjektet har gått over styr og sparkingen var helt unødvendig. Jeg syntes det er trist. Det er trist for hele byen og klubben. Prosjektet har ikke fungert, men akkurat denne sparkingen var unødvendig og alt for tidlig.»

Det sier Jørgensen, som følger klubben svært tett, til VG i underkant av et døgn etter at Dempsey var ferdig som Start-trener, etter bare fire poeng og tabellbunn på ti kamper.

Dempsey er med det den andre Start-treneren som har fått beskjed om å pakke sakene sine og gå på drøye åtte måneder. I september 2017 var det Steinar Pedersen som ble sparket, tross at Start på den tiden lå på opprykksplass til Eliteserien.

 

 

 

tabola

No posts to display