Der kom kuttet de ansatte i Manchester United fryktet

0
378
Sir Jim Ratcliffe og Erik ten Hag

Manchester Uniteds nye eier Sir Jim Ratcliffe har klaget over at uansett hvor han snur seg er det problemer. – Han signaliserte han ikke helt forstod hvorfor Manchester United hadde 1100 ansatte og kom med det et forsvarsel på at det ville kuttes.

Feststemingen etter storbrittanias rikste kjøp av 27,7% av aksjene er definitivt borte og mange av valgene som tas har vært gjenstand for kritikk. – Blant annet at han lot manager Erik ten Hag bli med vidrere til tross for en katastrofal dårlig sesong.

Les: Ferdig etter 11 dager som hovedtrener!

The Athletic melder at kuttet blir på 250 stillinger.

Klubben skal ha informert de ansatte om beslutningen i en rekke møter onsdag morgen og formiddag. Fra før var det kjent at alle ansatte utenfor klubbens fotballsatsing ble tilbudt sluttpakker. Nedskjæringen er et ledd i den nye United-eieren Jim Ratcliffes strategi for å kutte kostnader i klubben.

United-staben vokste ifølge The Athletic fra 983 ansatte i snitt i 2021 til 1112 i 2023. Klubben er per nå Englands største i antall ansatte.

Ifølge en oversikt fra Daily Mail har Liverpool omtrent 1005 ansatte, mens Chelsea har 788, Tottenham 719, Arsenal 649 og Manchester City 520. Disse tallene vil variere noe gjennom en sesong.

Les på Engelske klubber: Blar opp 340 millioner for Jørgen Strand Larsen!

Uniteds amerikanske eiere i Glazer-familien er ofte blitt kritisert for å prioritere inntekter foran sportslig suksess, men siden Ratcliffe kom inn på eiersiden er det tatt betydelige grep for å styrke den sportslige ledelsen.

Dan Ashworth ble nylig hentet fra Newcastle som sportsdirektør, og United har også ansatt Omer Berrada (fra Manchester City) som administrerende direktør og Jason Wilcox (fra Southampton) som teknisk direktør.

tabola

No posts to display