Amir Nasr-Azadani

Det ser skikkelig mørkt ut for den iranske fotballspilleren Amir Nasr-Azadani risikerer dødsstraff etter at han tydelig ble tvunget til å innrømme sin skyld på tv. han har vært en forkjemper for kvinners rettigheter og frihet i landet.

Iran opplever for tiden landsomfattende protester som ble utløst av døden til 22 år gamle Mahsa Amini i politiets varetekt i september. Amini, 22, skal ha blitt varetektsfengslet av politiet for angivelig å ha brutt de strenge reglene rundt hodeplagg.

Det fundamentalistiske religiøse styret i Iran henretter nå demonstranter nesten hver eneste dag, noe som har roet demonstrasjonene noe. Den 26 år gamle spilleren Amir Nasr-Azadani som risikerer dødsstraff i Iran som følge av protester for bedre kvinners rettigheter og frihet i landet.

Les: Slo Jeff Bezos som verdens verste sjef på målstreken

Dette skriver den internasjonale spillerorganisasjonen FIFPRO.

«FIFPRO er sjokkert og vi er avsky over rapportene om at den profesjonelle fotballspilleren Amir Nasr-Azadani risikerer dødsstraff etter at han har vært en talsmann for kvinners rettigheter og frihet i landet sitt».

«Vi står i solidaritet med Amir, og krever at straffen frafalles umiddelbart»

Ifølge flere medier har også de iranske spillerne i VM mottatt drapstrusler ettersom spillerne også protesterte under VM.

Dette så man blant annet i form av at alle de 11 spillerne ikke sang med på nasjonalsangen i landets første kamp ved årets siste runde.

SISTE: Vil lokke Firmino bort fra Anfield med gigantlønn

Amir Nasr-Azadani for den iranske klubben Iranjavan FC, og han har ikke vært tilknyttet det iranske landslaget.

f7.no -> adds
tabola