Den amerikanske motegiganten Forever 21, med et årlig salg på flere milliarder kroner, har store økonomiske problemer. Flere amerikanske medier, inkludert USA Today skriver at kjeden nå er tvunget til konkurs. 

Kleskjeden med mer enn 800 butikker over hele verden melder at konkursen betyr at de sannsynligvis vil måtte stenge de fleste av butikkene sine i Asia og Europa, mens 178 av 506 butikker i USA også står i fare for å måtte stenge dørene.

Les: Teposer av plast slipper milliarder av mikroplastpartikler i hver eneste kopp

Årsaken til de økonomiske vanskene er at Forever 21 har fokusert på massiv utvidelse de siste årene og åpnet flere butikker rundt om i verden, samtidig som ekspansjonen ikke har ført til tilstrekkelig tilstrømning av kunder. – Mye av skylden legger de som resten av bransjen på Internett.

I USA er konkursreglene annerledes enn i Norge, og Forever 21 har valgt å be om den såkalte konkursen kapittel 11 som betyr at de under “overvåkning” skal prøve å finne en løsning.

“Dette er et nødvendig og viktig skritt som vi må ta for å sikre fremtiden for selskapet” sier visedirektør Linda Chang i en pressemelding.

Forever 21 er et av de største merkene i klesindustrien i USA, og konseptet kan sammenlignes med H&M.

Kjeden har også butikker i Tyskland, Polen, Frankrike, Storbritannia, Nederland og Spania.

Les på Helsesjefen: Lovende herpes-vaksine klar for testing på mennesker