onsdag, mai 5, 2021

De nominerte til årets Heddapris er klar.

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Nominasjonene til årets Heddapriser er nå klare! 21 forestillinger av 15 teatre/kompanier har fått plass på nominasjonslisten, som teller i alt 34 nominerte i 10 kategorier. I tillegg kan juryen kåre en vinner i kategorien Særlig kunstnerisk innsats.

Heddaprisen deles i år ut for 17. gang. Prisutdelingen finner sted på Nationaltheatrets hovedscene søndag 15. juni kl. 17.00. Konferansier for årets pris er Else Kåss Furuseth

 

Beste mannlige skuespiller

Emil Johnsen for rollen som Christopher i «Det merkelege som hende med hunden den natta» av Mark Haddon, regi Trine Wiggen, Det Norske Teatret.

Vidar Magnussen for rollen som seremonimester i «Shockheaded Peter» av Julian Crouch og Phelim McDermott, regi Erik Ulfsby, Det Norske Teatret.

Finn Arve Sørbøe for rollen som Jeppe i «Jeppe» av Ludvig Holberg, gjendiktning av Ketil Høegh og Ragnar Olsen, regi Ketil Høegh, Hålogaland Teater.

 

Beste kvinnelige skuespiller

Ingjerd Egeberg for rollen som Blanche i «En sporvogn til begjær» av Tennessee Williams, regi Terje Skonseng Naudeer, Nordland Teater.

Heidi Ruud Ellingsen for rollen som Tonje i «Tonje Glimmerdal» av Maria Parr, regi Ivar Tindberg, Det Norske Teatret.

Mariann Hole for rollen som Lulu i «Lulu Pandoras Eske – en monstertragedie» av Frank Wedekind, regi Victoria Meirik, Nationaltheatret.

 

Beste mannlige medspiller

Duc Mai-The for rollen som Pozzo i «Mens vi venter på Godot» av Samuel Beckett, regi Bjørn Sundquist, Riksteatret, Det Norske Teatret.

Eirik del Barco Soleglad for rollen som prins John i «Robin Hoods hjerte» av David Farr, regi Gisli Örn Gardarsson og Selma Björnsdottir, Den Nationale Scene, Royal Shakespeare Company.

Sigmund Sæverud for rollen som Lucky i «Mens vi venter på Godot» av Samuel Beckett, regi Bjørn Sundquist, Riksteatret, Det Norske Teatret.

 

Beste kvinnelige medspiller

Renate Reinsve for rollen som lærer i «Besøk av gammel dame» av Friedrich Dürrenmatt, regi Tyra Tønnessen, Trøndelag Teater.

Henriette Steenstrup for rollen som Line i «En får væra som en er – en Ole Ivars musikal» av Hilde Brinchmann, Kjetil Indregard og Torshovgruppa, regi Hanne Tømta, Torshovteatret, Nationaltheatret.

Yvonne Øyen i «Coelacanth» av Alan Lucien Øyen og Andrew Wale, regi Alan Lucien Øyen, Winter guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett, Carte Blanche, Riksteatret.

 

Beste regi

Glenn André Kaada for regien på «Perpleks» av Marius von Mayenburg, Rogaland Teater.

Tyra Tønnessen for regien på «Ekte kjærlighet – fritt etter Camilla Collett» av Tyra Tønnessen, Agder Teater og «Besøk av gammel dame» av Friedrich Dürrenmatt, Trøndelag Teater.

Alan Lucien Øyen for regien på «Coelacanth» av Alan Lucien Øyen og Andrew Wale, Winter guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett, Carte Blanche, Riksteatret.

 

Årets forestilling

«Besøk av gammel dame» av Friedrich Dürrenmatt, regi Tyra Tønnessen, Trøndelag Teater

«Coelacanth» av Alan Lucien Øyen og Andrew Wale, regi Alan Lucien Øyen, Winter guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett, Carte Blanche, Riksteatret.

«OMsorg» av Goksøyr & Martens, regi Toril Goksøyr og Camilla Martens, Nationaltheatret.

«Perpleks» av Marius von Mayenburg, regi Glenn André Kaada, Rogaland Teater.

«Røvarane» av Friedrich Schiller, regi Jonas Corell Petersen, Det Norske Teatret.

 

Årets barne/ungdomsforestilling

«Doktor Proktors prompepulver» av Jo Nesbø i Riksteatrets turnéforestilling, regi Morten Joachim, Riksteatret, Nationaltheatret.

«Hundre hemmeligheter» av Anne Marit Sæther, regi Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther, Cirka Teater, Trøndelag Teater, Riksteatret, Trondheim Voices/Midtnorsk Jazzsenter.

«Robin Hoods hjerte» av David Farr, regi Gisli Örn Gardarsson og Selma Björnsdottir, Den Nationale Scene, Royal Shakespeare Company.

«Tonje Glimmerdal» av Maria Parr, regi Ivar Tindberg, Det Norske Teatret.

«Vildanden» av Henrik Ibsen, regi Stein Winge, Riksteatret.

 

Beste scenografi/kostymedesign

Börkur Jónsson for scenografien til «Robin Hoods hjerte» av David Farr, regi Gisli Örn Gardarsson og Selma Björnsdottir, Den Nationale Scene, Royal Shakespeare Company.

Arne Nøst for scenografien til «Shockheaded Peter» av Julian Crouch og Phelim McDermott, regi Erik Ulfsby, Det Norske Teatret.

Bård Lie Thorbjørnsen for kostymer og scenografi til «Besøk av gammel dame» av Friedrich Dürrenmatt, regi Tyra Tønnessen, Trøndelag Teater.

 

Beste audiovisuelle design

Kurt Hermansen og Roger Ludvigsen for musikk, lys – lyddesign til «Den Rimhåra og Draumesjåaren» av Nils Aslak Valkeapää, regi Haukur J. Gunnarsson, Beaivváš Sámi Našunálateáhter.

Eirik Hegdal, Asle Karstad og Trondheim Voices for musikk og lyddesign til «Hundre Hemmeligheter» av Anne Marit Sæther, regi Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther, Cirka Teater, Trøndelag Teater, Riksteatret, Trondheim Voices/Midtnorsk Jazzsenter.

Åsmund Bøe for videodesign til «Osv.» av Johan Harstad, regi Torkil Sandsund, Torshovteatret, Nationaltheatret.

 

Beste scenetekst

Ketil Høegh og Ragnar Olsen for gjendiktning av «Jeppe på Bjerget» av Ludvig Holberg, regi Ketil Høegh, Hålogaland Teater.

Ragnar Hovland for oversettelse av Lukas Bärfuss’ «Tjue tusen sider», regi Peer Perez Øian og for oversettelse av Friedrich Schillers «Røvarane», regi Jonas Corell Petersen, begge Det Norske Teatret.

Alan Øyen og Andrew Wale for originaltekst til «Coelacanth», Winter guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett, Carte Blanche, Riksteatret.

 

Les mer om Heddaprisen på deres hjemmesider

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This