Daniel Radcliffe fikk Tony for sin innsats i Stephen Sondheim musikalen«Merrily We Roll Along»

0
9

Det ble totalt fire Tony-priser for «Merrily We Roll Along»

Merrily We Roll Along er en amerikansk musikal fra 1981 med musikk og tekster av Stephen Sondheim og en bok av George Furth er kjent som Sondheims minst vellykkede stykker. Det er basert på skuespillet med samme navn fra 1934 av George S. Kaufman og Moss Hart.

Stephen Sondheim er noe av det største du får innen musikal generen han står blant annet bak «A Little Night Music», der sangen Send In The Clowns ble en verdenshit også utenfor teaterscenen. En annen, svært kjent musikal fra Sondheims hånd er Sweeney Todd. – Han har også skrevet sangtekstene til Leonard Bernsteins musikalen «West Side Story».

Les: Bekrefter sesong tre av «House of the Dragon»

Daniel Radcliffe, mest kjent for rollen Harry Potter, nådde en ny milepæl i karrieren da han søndag fikk sin første Tony-pris.


Prisen, som er Broadway og scenekunstens svar på Oscar, ble delt ut i New York. Radcliffe fikk prisen som beste skuespiller i en musikal for sin innsats i «Merrily We Roll Along».

The New York Times skrev om musikalen som var en total flopp første gang den ble satt opp:

“IT’S A HIT.
MARIA FRIEDMAN’S STAGING BRINGS STEPHEN SONDHEIM’S
BRILLIANT, INGENIOUS SCORE FULLY ALIVE — and with
DANIEL RADCLIFFE, JONATHAN GROFF and LINDSAY MENDEZ
as the show’s central trio, it is perfectly cast.”

– Dette er en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg kommer aldri til å ha det så bra igjen, sa Radcliffe da han tok imot prisen. Han takket også foreldrene for at de spilte musikk av Stephen Sondheim – en av komponistene bak musikal han fikk pris for – i bilen da han var liten.

Les på Popidol: Alex Rodriguez trekkes nå inn i Jennifer Lopez og Ben Afflecks ekteskapsproblemer

Den britiske 34-åringen ble verdensberømt nærmest over natten da han som tolvåring spilte Harry Potter i den første filmen om den unge trollmannen. Siden har han spilt i flere filmer, men også i stor grad dreid karrieren over til teaterscenen.

tabola

No posts to display