Chris Cornell kommer til Norge

0
122

Chris Cornell skal komme til folketeatret og spille låter fra hele karrieren, så her blir det vakre akustiske gjensyn med gamle Soundgarden hits så vel som låter fra det siste solo albumet hans – sier Shandy McKay på vegne av arrangør Atomic Soul.

Chris Cornell er et moderne ikon som overgår sjangere. Han var hovedarkitekten bak 90-tallets grungebevegelse, og er fortsatt en av de mest ikoniske rockestemmer gjennom tidene. Han har oppnådd multi-platina suksess med tre legendariske band – solgte over 30 millioner plater verden over – han har skapt sin egen unike identitet over tre tiår som en multivinnende Grammy-priser, Golden Globe-nominerte sanger, låtskriver, gitarist, komponist og tekstforfatter.

Han var også den første mannlige amerikanske kunstneren til å skrive og utføre kjenningsmelodien for en James Bond-film, og har i tillegg medvirket til originallåter i filmer som ‘The Avengers’ (tredje mest innbringende filmen noensinne) og Oscar-vinnende ’12 Years a Slave’.
Inspirert av sterk arrangementer av musikere som Nick Drake, Daniel Johnston og White Album-era Beatles, skaper Cornell et musikalsk univers ulikt noe han har gjort før. Med seg på laget har han hatt Brendan O’Brien fra Neil Young og Pearl Jam, og resultatet er tidløse HIGHER TRUTH.

Alle vet at Chris Cornell, med sin ekstraordinære fire-oktav stemme kan bringe torden, men på hans kritikerroste femtealbum som soloartist, HIGHER TRUTH, demonstrerer Cornell at han kan også tilkalle mykt sommerregn. I en akustisk sangsyklus fylt med subtile pastoral skjønnhet og vemodig melankoli, presenterer Cornell en helt ny side av hans artisteri som tilsvarer omfanget av hans formidable repertoar.

Se videoen til Chris Cornell – Nearly Forgot My Broken Heart på Musikknyheter.no

Her får du oversikt over landets konserter

Bevegelser

tabola

No posts to display