Bowie den 9nd planeten i solsystemet

0
194

50 ganger lenger ute enn den tidligere planeten Pluto er det akkurat oppdaget en helt ny planet. Oppdagelsen skjedde bare dager etter David Bowies retur til stjernene. Den nye planeten Bowie er ufattelig langt unna, så langt at en runde rundt sola tar 15 000 år.

Sagt på en annen måte, siste Bowie år startet ca ved siste istid og er ikke ferdig enda.

Bowie er på størrelse med planeten Neptun, men vi kan ikke være helt sikre, ingen har sett den og derfor blir både størrelse og plassering regnet ut ved dens påvirkning på nærliggende objekter.

Mellom 5 og 10 ganger jordas størrelse

Bowie ble funnet av de høyt respekterte forskerne Batygin og Mike Brown ved California Institute of Technology (Caltech) i Pasadena. Det er ikke første gang noen hevdet at nye planeter er funnet i vårt solsystem, men denne gangen mener et samlet forskersamfunn at bevisene er overveldende.

Nå som de vet hvor Bowie er vil mener de fleste at vi i løpet av noen få år vil få øye på den.

Av stjernestøv er du kommet, til stjernestøv skal du atter oppstå

Romsonden Voyager 1 som ble skutt opp i 1977 er det objektet laget av mennesker som er lengst unna jorden. Romsonden reiser med en fart på 57 000 kilometer i timen og har siden oppskytingen reist 15 milliarder kilometer.  Den forlot før vi oppdaget planeten Bowie solsystemet i 2013, nå hvis farten opprettholdes vil den først forlate det nye solsystemet i år 3813.

Black Star, The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars, Life on Mars, Starman, Space oddity, Moonage Daydream, Hallo Spaceboy, Five years.

tabola

No posts to display