Botswanas sorte engler

0
211

Alle trenger en flukt fra den virkelige verden. I Botswana har et knippe kvinner funnet sin egen modige måte .

De kvinnelige «Maroks» eller rockere om du vil, er en fascinerende del av den musikalske sub-kulturen i Botswana. Både elsket og hatet .Fotograf Paul Shiakallis fulgte deres reise i 8 måneder. Dette er hans historie i bilder.

 

bot2

Botswanas heavy metal miljø har eksistert siden tidlig 1990. Deres medlemmer «the Maroks», som betyr rockere på deres lokale språk setswana, er nå en internasjonal annerkjent del av «the heavy metal sub-culture».

Fotograf Paul Shiakallis oppdaget først «the maroks» i 2011, da dokumentarer om dem begynte å komme frem i media. Da han endelig fikk gleden av å besøke de i 2014, ble han spesielt fortapt i den kvinnelige delen av kulturen:The queens som de kaller seg. De fleste medier tar for seg den maskuline delen av miljøet, matcho delen av Botswana’s metal-heads. Kvinnene og deres skjebner er mindre kjent.  Fotografen valgte derfor å gi oss et innblikk i deres verden.

bots1
I sitt prosjekt  Leathered Skins, Unchained Hearts, velger Shiakallis å fotografere kvinnene i sine egne stuer , kjøkken og soverom. For å få et innblikk i den verden de lever i, samt ønsker å rømme fra. Dette resulterte i en gripende utstilling.

Fotografen ble spesielt opptatt av å vise hvordan kvinnene våget være annerledes, og måten de brukte musikken på å flykte fra det patriarkiske og lite frie samfunnet de lever i. De bryter med normer og regler. De tør stå ut som avvikere og blir ofte mobbet deretter. De tror vi er satanister forteller de, men vi er kristne og ber til gud. De fleste kvinnene har gårds bakgrunn og kommer fra enkle men gudsfryktige kår.

Virkeligheten i Botswana er en ganske annen, enn den store frihets følelsen kvinnene finner i musikken og på konserter. The Queens er ofte kritisert og hetset…og det krever både styrke og mot til å være en av dem sier de. Kun kvinner med nok vilje og guts kan bli en «female rocker»!

bot9

bot8

 

 

tabola

No posts to display