søndag, desember 5, 2021

Botswanas sorte engler

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Alle trenger en flukt fra den virkelige verden. I Botswana har et knippe kvinner funnet sin egen modige måte .

De kvinnelige «Maroks» eller rockere om du vil, er en fascinerende del av den musikalske sub-kulturen i Botswana. Både elsket og hatet .Fotograf Paul Shiakallis fulgte deres reise i 8 måneder. Dette er hans historie i bilder.

 

bot2

Botswanas heavy metal miljø har eksistert siden tidlig 1990. Deres medlemmer «the Maroks», som betyr rockere på deres lokale språk setswana, er nå en internasjonal annerkjent del av «the heavy metal sub-culture».

Fotograf Paul Shiakallis oppdaget først «the maroks» i 2011, da dokumentarer om dem begynte å komme frem i media. Da han endelig fikk gleden av å besøke de i 2014, ble han spesielt fortapt i den kvinnelige delen av kulturen:The queens som de kaller seg. De fleste medier tar for seg den maskuline delen av miljøet, matcho delen av Botswana’s metal-heads. Kvinnene og deres skjebner er mindre kjent.  Fotografen valgte derfor å gi oss et innblikk i deres verden.

bots1
I sitt prosjekt  Leathered Skins, Unchained Hearts, velger Shiakallis å fotografere kvinnene i sine egne stuer , kjøkken og soverom. For å få et innblikk i den verden de lever i, samt ønsker å rømme fra. Dette resulterte i en gripende utstilling.

Fotografen ble spesielt opptatt av å vise hvordan kvinnene våget være annerledes, og måten de brukte musikken på å flykte fra det patriarkiske og lite frie samfunnet de lever i. De bryter med normer og regler. De tør stå ut som avvikere og blir ofte mobbet deretter. De tror vi er satanister forteller de, men vi er kristne og ber til gud. De fleste kvinnene har gårds bakgrunn og kommer fra enkle men gudsfryktige kår.

Virkeligheten i Botswana er en ganske annen, enn den store frihets følelsen kvinnene finner i musikken og på konserter. The Queens er ofte kritisert og hetset…og det krever både styrke og mot til å være en av dem sier de. Kun kvinner med nok vilje og guts kan bli en «female rocker»!

bot9

bot8

 

 

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This