mandag, desember 20, 2021

Bodø/Glimt klare for å erobre Europa

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Bodø/Glimt har i flere sesonger imponert med sin underholdende og angrepsvillige fotball hjemme i Norge. I fjoråret stoppet Europa-eventyret etter at det ble tap 3-2 borte mot selveste AC Milan. Glimt imponerte imidlertid enormt, og til tider spilte de ball i hatt med de mer verdenskjente italienerne. I år har Bodø/Glimt spilt seg til sitt første gruppespill i Europa noensinne, etter ta de kvalifiserte seg til gruppespillet i den nye turneringen Conference League.

Nå er Bodø/Glimt klare for et veldig interessant gruppespill, der de andre lagene er italienske AS Roma, bulgarske CSKA Sofia og ukrainske Zorya. Det er ingen tvil om at Roma er den store gruppefavoritten, men bak Mourinhos menn er det ingen tvil om at Bodø/Glimt øyner sjansene til å havne blant topp 2, noe som sikrer en plass i turneringens sluttspill.

Kilde: Pexels

Forsterkninger klare for de gulsvarte

Da årets sesong startet, stod Bodø/Glimt igjen helt uten spillerne som utgjorde angrepsrekken under fjorårets sesong. Angrepstrioen Jens Petter Hauge, Kasper Junker og Philip Zickernagel var en enorm suksess for Kjetil Knutsens lag, og årets sesongstart ga tydelig indikasjoner på at laget nå var langt tynnere besatt, spesielt på topp.

Bodø/Glimt har imidlertid brukt sommerens overgangsvindu godt, og jobbet med å dekke hullene i stallen, noe som har vært en nødvendighet etter å ha sett flere kamper i starten av sesongen der laget slet offensivt. Amahl Pellegrino er hentet inn etter et kort opphold i Saudi Arabia, og mannen som scoret hele 33 mål for Kristiansund i 2019-2020-sesongen, har allerede startet Glimt-karrieren på perfekt vis. I sin første seriekamp for Bodø/Glimt scoret like godt Pellegrino hat-trick som innbytter mot gamleklubben Kristiansund, og alt tyder på at han blir en nøkkelspiller for laget i Conference League.

I tillegg har laget også hentet inn Gilbert Koomson for å styrke angrepsrekken. Ghaneseren har tidligere spilt i både Sogndal og Brann, og ble hentet fra tyrkisk fotball.

Glimt rangert foran CSKA Sofia og Zorya i vinnermarkedet

Det kan være vanskelig å rangere Bodø/Glimt opp mot lag fra Bulgaria og Ukraina, som er relativt ukjente navn i internasjonal fotball. For å få en indikasjon på hvordan styrkeforholdet mellom lagene er, er det interessant å se på vinneroddsen for Conference League, ettersom oddsen alltid reflekterer sannsynligheten for utfallet av tipping resultater. Tottenham og Roma er turneringens klare favoritter, med henholdsvis 6.50 og 7.00 i odds hos bookmakeren bet365 i september 2021.

Hvis du tror Bodø/Glimt kan gå hele veien, kan du få 81 ganger pengene. Gruppens to andre lag, Zorya og CSKA Sofia, gis henholdsvis 151 og 201 i odds, noe som er interessant å se. Det betyr at begge lagene rangeres bak Bodø/Glimt i bookmakerens øyne. Med andre ord bekrefter dette at Bodø/Glimt absolutt bør være kapable til å gå videre fra gruppen med forhåndsfavoritten Roma.

Hjemmekampene blir naturligvis svært viktig, som alltid i europeisk fotball. Bortekamper i Bulgaria og Ukraina kommer neppe til å bli noen lett oppgave, men hvis Glimt kan få med seg noen uavgjortresultater på bortebane, og samtidig vinne hjemmekampene sine, kan mye være gjort for å gå videre fra gruppen. Bodø/Glimts første gruppespillkamp, hjemme mot Zorya, blir derfor utrolig viktig for å danne grunnlaget for en spennende høst.

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This