Bob Marley fronter marihuana produkter

0
168

Bob Marley blir ansiktet for verdens første internasjonale marihuana merkevare.

Familien til den avdøde reggaeartisten har slått seg sammen med et private equity selskap for å lansere Marley Natural, som skal tilby Jamaicansk cannabis inspirert av de spliffene Marley pleide å nyte.

«Min far ville vært så glad for å se folk forstå den helbredende kraften av urten», sier Cedella Marley, Bobs datter. «Han så denne urten som noe åndelig som kan vekke vår trivsel, utdype vår refleksjon, koble oss til naturen og frigjøre vår kreativitet» fortsetter Cedella.

Cannabis selskapet venter å starte de første forsendelsene av produktet, til områder der potten nå er lovlig, innen utgangen av neste år. Ved siden av ganja, vil selskapet – støttet av Privateer Holdings et private equity selskap som investerer utelukkende innen cannabis industrien – vil selge kremer, lotions og tilbehør der alt er inspirert av marihuana og Bob Marley.

Selskapet vil ha hovedkontor i New York City. Marley brukerutstyr og spinn-offs vil bli gjort tilgjengelig over hele verden. De faktiske marihuanaproduktene vil ha samme merkevarebygging, men vil bli dyrket og distribuert lokalt i land og regioner der stoffet er lovlig for å overholde lappeteppe av regulering som nå dekker forbruket av cannabis.

«Det er trolig ingen bedre kjent kulturelt ikon knyttet til cannabis enn Bob Marley,» sier Brendan Kennedy, konsernsjef i Privateer Holdings. «Han kalte cannabis urten og han sa at urten er helbredelsen av nasjonen. Og han snakker ikke om et land, han snakket om menneskeheten. »

Nesten tre tiår etter hans død, er den Jamaicanske reggae stjerne mer populært enn på noe tidspunkt i løpet av hans levetid. I løpet av det siste året og frem til oktober i år, var han den niende best betalte døde kjendis ifølge Forbes årlige liste over døde kjendisers inntjening, noe som utgjør $ 20millioner mer enn Marilyn Monroe eller John Lennon.

Marihuanaavtalen kan potensielt putte Marley på topplasseringen av denne listen, nå okkupert av Michael Jackson. Kennedy beregner at globalt marihuana salg er verdt mellom $ 150bn og $ 200 milliarder i året. I USA har 23 stater nå igangsatt en form for avkriminalisering av marihuana og fire stater samt District of Columbia har tillatt bruken.

Dusinvis av delstater over hele USA har tillatt salg av medisinsk marihuana. Alaska, Colorado, Oregon, Washington og District of Columbia tillater at stoffet blir solgt for såkalt rekreasjonsformål. Colorado forventer beboere og besøkende til å kjøpe 130 tonn marihuana i år. Det samles inn $ 26.7m i skatter, lisenser og avgifter på marihuana salg i september måned, ifølge de siste tilgjengelige data.

Marley, som døde i 1981 i en alderen av 36 år, var en Rastafari, og mente marihuana var et «sakrament» sanksjonert av Bibelen.

Marley døde uten å etterlate et testament, som førte til år med søksmål over eierskapet av hans innspillinger, forlag og andre eiendeler. I 2011 anslo Billboard magazine at handelen av pirat Marley musikk og andre Marleyprodukter hadde en verdi av $600 millioner per år.

Men Bob Marley viste aldri stor interesse for penger. I 1979, da Marley ble spurt på nyhetsprogrammet 60 Minutes om han var en rik mann med mange eiendeler, svarte Marley: «Gjør eiendeler deg rik? Jeg har ikke den type rikdom. Nei, min rikdom er livet, for alltid. «

tabola

No posts to display