Bluesprisen 2014 gikk til Jan Tore Lauritsen

0
136

Artist og arrangør Jan Tore Lauritsen ble tildelt Bluesprisen 2014 under åpningen av Notodden Blues Festival.

Siden 1991 har Notodden Blues Festival delt ut Bluesprisen til artister, personer eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for bluesen. I år var det Jan Tore Lauritsen som fikk Notodden Blues Festivals statuett og 20.000 kroner for sitt engasjement for bluesen.

Notodden Blues Festivals Bluespris deles i år ut for 23. gang. Prisen har etablert seg som den mest prestisjefulle utmerkelsen man kan få innen det norske bluesmiljøet. Bluesprisen går til personer eller organisasjoner som gjennom en årrekke har gjort en bemerkelsesverdig innsats til fremme for musikkformen blues både nasjonalt og internasjonalt.

Tidligere vinnere inkluderer enkeltpersoner og organisasjoner som Knut Reiersrud, Reidar Larsen, John Mayall, Blues News og Norsk Blues Union.

Juryens begrunnelse:

Årets prisvinner har gjennom mange år vist en evne til å støtte opp om og engasjere seg for å fremme bluesmusikken på mange plan. Prisvinneren har markert seg fordelaktig både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Prisvinneren har gjennom målrettet arbeid markert seg stadig sterkere som scene- og plateartist både hjemme og i utlandet. Vinneren er både komponist, sanger, multiinstrumentalist og bandleder. Gjennom omfattende turnering har vinneren skaffet seg et publikum både i Norge, ute i Europa, i Australia og i bluesens hjemland USA.

Årets mottaker av Notodden Blues Festivals Bluespris er også en mangeårig arrangør av konserter og festivaler både på land og til sjøs, samt av turneer med utenlandske artister til god hjelp for arrangører over hele Norge. Spesielt har han vært en god markedsfører av Norge ved å hjelpe til med at utenlandske artister har kunnet spille på Dark Season Blues på Svalbard og oppleve Norges villeste natur. Notodden Blues Festivals Bluespris 2014 går til artisten som egenhendig har sørget for at trekkspillet har et velfortjent godt rykte i norsk blues: Jan Tore Lauritsen.

Tidligere vinnere av Bluesprisen:

1991: Scandinavian Blues Association

1993: Geir Hovig

1994: Reidar Larsen

1995: Knut Reiersrud

1996: Kåre Virud

1997: Vidar Busk

1998: Tidsskriftet Blues News, Norsk Blues Union

1999: Jostein Forsberg

2000: Kristin Berglund

2001: Bjørn Berge

2002: Sven Zetterberg

2003: Hungry John

2004: John Mayall

2005: Trond Ytterbø

2006: Eric Malling

2007: Morten Omlid

2008: Pinetop Perkins (95)

2009: Øyvind Pharo

2010: Rita Engedalen

2011: Kid Andersen

2012: Norsk Blues Union

2013: Notodden kommune

Om Notodden Blues Festival:

Notodden Blues Festival ble arrangert første gang i 1988. Det var 13 lokale ildsjeler som tok sjansen og garanterte personlig i forhold til kassakreditten i banken. Heldigvis ble garantien stående ubenyttet, og i løpet av kort tid etablerte festivalen seg som en av Norges mest populære musikkfestivaler. Av rene bluesfestivaler er det ingen andre verken i Norge eller Skandinavia som er større. I 2007 fikk Notodden Blues Festival knutepunktstatus og i 2010 ble de tildelt «Keeping The Blues Alive Award» for beste internasjonale bluesfestival. Prisen deles ut av den internasjonale organisasjonen Blues Foundation og regnes som bluesens svar på The Academy Awards.

tabola

No posts to display