I går forlot en av Chelsea-eier Roman Abramovitsj sine luksusyachter havn i Spania på grunn av redsel for at også han, som andre oligarker skulle ilegges sanksjoner på grunn av Russland sin krig i Ukraina.

Det var trolig i siste sekund, for i dag har Storbritannia økt sine sanksjoner og de fryser nå eiendelene til syv russiske oligarker. – Resten av Europa og USA følger etter veldig raskt.

Les: Robert Lewandowski dropper sponsoravtalen med Huawei

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har blitt lagt til en liste over sanksjonerte personer av den britiske regjeringen.

Den russiske milliardæren har fått sine eiendeler frosset, noe som betyr at han ikke lenger vil være i stand til å selge Premier League-klubben som planlagt.

I tillegg kommer en av Abramovitsj forretningspartnere, Oleg Deripaska, til å bli ilagt de samme sanksjonene som de på listen under.

Igor Sechin, administrerende direktør i Rosneft
Andrey Kostin, styreleder i VTB Bank
Alexei Miller, administrerende direktør i Gazprom
Nikolai Tokarev, direktør for statseide Transneft
Dmitri Lebedev, styreleder for Bank Rossiya


«Det kan ikke være noen trygg havn for de som har støttet Putins grusomme angrep på Ukraina» sier statsminister Boris Johnson i en uttalelse

«Dagens sanksjoner er det siste trinnet i Storbritannias urokkelige støtte til det ukrainske folket. Vi vil være hensynsløse i å forfølge dem som muliggjør drap av sivile, ødeleggelse av sykehus og ulovlig okkupasjon av allierte»

Han la klubben ut for salg 2. mars i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina.

Europa- og verdensmesterne har fått en spesiell sportslisens for å fortsette driften, men vil nå bli hardt rammet økonomisk.

LES: – Vi bør holde sammen. Pochettino er fortsatt en del av prosjektet for denne sesongen.

Dette inkluderer å ikke kunne selge billetter, noe som betyr at bare sesongkortholdere vil kunne delta på kamper på Stamford Bridge i overskuelig fremtid, og de må stenge salg av merch og drakter.

Med en rekke spillere uten kontrakt i sommer, inkludert skipper Cesar Azpilicueta og Andreas Christensen, gjenstår det å se hvordan den siste utviklingen vil påvirke troppen.

En uttalelse fra regjeringen bekreftet: «Gitt den betydelige innvirkningen som dagens sanksjoner vil ha på Chelsea og de potensielle følgevirkningene av dette, har regjeringen i formiddag publisert en lisens som autoriserer en rekke fotballrelaterte aktiviteter til å fortsette i Chelsea.

SISTE: Manchester United får kamp om Rudiger

«Dette inkluderer tillatelser for klubben til å fortsette å spille kamper og annen fotballrelatert aktivitet som igjen vil beskytte Premier League, den bredere fotballpyramiden, lojale fans og andre klubber.

«Denne lisensen vil kun tillate visse eksplisitt navngitte handlinger for å sikre at den utpekte personen ikke er i stand til å omgå britiske sanksjoner. Lisensen vil bli holdt under konstant vurdering og vi vil jobbe tett med fotballmyndighetene.»

Chelsea spiller mot Norwich i kveld i Premier League.

Dette er det siste av en rekke sanksjoner Storbritannia har innført mot Russland etter at landet invaderte Ukraina.

De britiske sanksjonene retter seg mot over 200 russiske enkeltpersoner, bedrifter og datterselskaper, ifølge myndighetene. De sikter mot flere deler av Russlands økonomi, blant annet forsvarsindustrien, banksektoren og transportbransjen.

Chelsea får fortsatt spille
Dagens sanksjoner ville hatt store konsekvenser for Chelsea, siden fotballklubben er en av Abramovitsjs britiske eiendeler som fryses. Det innebærer at han ikke for solgt klubben, slik han har planlagt.

Men regjeringen i Storbritannia har innført en lisens som gjør det mulig for klubben å fortsette å spille kamper.

«Dette inkluderer tillatelser for klubben til å fortsette å spille kamper og annen fotballrelatert aktivitet som igjen vil beskytte Premier League, den bredere fotballpyramiden, lojale fans og andre klubber,» står det i meldingen.

«Lisensen vil bli holdt under kontinuerlig vurdering og vi vil jobbe tett med fotballmyndighetene,» heter det videre.

Lisensen er publisert på regjeringens nettsider.

f7.no -> adds
tabola