Barcelona spiller tvinges til å snøre på seg Adidas-sko

0
509
Litt usikre, men tror vi fikk med et bilde med riktige sko. (foto: rafinha, twitter)

Det er ikke så mye som overrasker oss lenger når det gjelder fotballens vidunderlige verden. Nå har Adidas gått rettens vei for å tvinge en Barcelona-spiller til å bruke skoene deres.

Noe sier oss at sportsutstyrsgiganten ikke har tenkt gjennom PR-effekten av å måtte tvinge en spiller i en av verdens største klubber til å være ambassadør for deres merke. Men så er det dette med signaleffekt. Her skal det tydelig vises at ingen kødder med en kontrakt med Adidas.

Ifølge ESPN begynte brasilianske Rafinha å bruke Mizuno i juli. Så hva er problemet, spør du?

Barcelona-spilleren har blitt betalt av Adidas siden 2011 for å bære deres klær og sko, men Rafinha mener han ikke fikk nok støtte fra giganten da han gjennomgikk en tung periode med skader i perioden 2015-17.

Mente det selv var rettferdig. (foto: rafinha)

Les på Sporten: Pogba gjør seg klar for dannelsesreise med Solskjær

Derfor mente Rafinha at han fortjente å komme seg ut av kontrakten med Adidas. Dette aksepterte ikke sportsutstyrsleverandøren og gikk rettens vei. En nederlandsk dommer så seg enig i at dette var et brudd på kontrakten, og vedtok at Rafinha må respektere kontrakten og bære Adidas-utstyret, eller betale opp mot 10 millioner kroner i bot.

For Barcelona-spilleren kom beskjeden i en periode der han må se seg ute av spill resten av sesongen etter å ha pådratt seg en kneskade i 1-1-kampen mot Atletico Madrid på slutten av november.

Hvertfall en som gav brasilianeren noe positivt oppi alt det mørke. (foto: rafinha, twitter)

For dommeren hadde det lite å si at Rafinha ikke ville delta i kamper, spilleren har også kontraktfestet at han skal promotere Adidas utenfor banen og i sosiale medier.

Vi skjønner at rett skal være rett, men tviler på at Rafinha kommer til være noen spesielt god ambassadør for sin «sponsor».

Les på Sporten: Sarpsborg 08-spiller nektes overgang til Tyrkia

 

tabola

No posts to display