Barcelona skal slite hardt med å finne en verdig Xavi-erstatter

0
176
Drømmen gikk i oppfyllelse. Nå er drømmen knust.

-Jeg slutter, fordi det har gått toogethalvt år og prosessen rundt det å være Barca-trener er ikke verd det. Du kjemper mot mange ting og det sliter. Det er ikke gøy, begynner Xavi ifølge Football-Espana. Wow! Vi snakker om Barcelona-legenden med 767 kamper i klubbdrakta. Forrige uke ga treneren beskjed han gir seg, sesongen etter tittelen i La Liga. Etter Xavis fortelling fra «innsiden», skal det vanskelig gjøres å overbevise de ypperste på markedet til å ta jobben.

-Jeg har sett trenene lide, selv når de har vunnet med denne klubben. Forleden snakket jeg med Osasunas trener, og han fortalte han nyter jobben sin fra mandag til fredag. Det gjør ikke jeg, forteller Xavi.

LES. Allerede ved signering skjønte Eden Hazard det ikke ville bli suksess hos Real Madrid

Xavi er en legende i klubben, men de siste månedene har treneren som forrige sesong hentet La Liga-tittelen hjem til Camp Nou, vist han ikke er på bølgelengde med klubben i sitt hjerte. Selv for kompis og sportsdirektør Deco kom det helt ut av det blå.

Sportsdirektøren nekter å svare på spørsmål om erstatteren, Deco har fortsatt ikke rukket å fordøye at Xavi trekker seg.

– Det er ikke det rette tidspunktet å prate om treneren (erstatteren). Xavi overrasket oss. vi regnet med Xavi til neste sesong, sier Deco ifølge Football-Espana.

Da har Deco og Laporta fem måneder på å avgjøre hvilke nøkkelspillere de skal selge for å blidgjøre La Liga og Financial Fair Play, samtidig som de skal ha inn treneren som nok en gang må starte byggearbeidet med amputert tropp og tvangstrøye på overgangsmarkedet.

SPORTEN: 6 spillere som vil angre på at de ikke byttet klubb i januar

Xavi elsker Barcelona. Xavi vant La Liga for klubben forrige sesong. Barcelona-presidenten og sportsdirektøren ville ha med treneren videre også neste sesong. Når Xavi så velger å trekke seg, er dette et rimelig sterkt signal til de beste trenerne om å styre unna heksegryta Barcelona.

tabola

No posts to display