Armstrong først i Tour de France igjen

0
115

Lance Armstrong har vist at han er villig til å gå langt for å komme først i et sykkelløp, denne sommeren skal han sykle før alle andre i Tour de France igjen. Denne gangen vil det ikke være snakk om minutter, men et helt døgn.

Tidligere fotballspiller og kreftoverlevende Geoff Thomas arrangerer et veldedighetsløp før Touren et døgn før selve konkurransen og han har invitert Lance Armstrong til å delta.

Dette har skap enorme reaksjoner blant annet fra Brian Cookson, president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI) «Jeg er sikker på at Geoff Thomas har gode hensikter, men ærlig talt: Om Lance Armstrong sykler Tour de France-løypa dagen før deltakerne, vil det være upassende og respektløst overfor Tour-arrangørene, syklistene, UCI og antidopingarbeidet»

Det er vanskelig å se at Lance Armstrong som vant Tour de France syv ganger skulle bry seg om hva forbundet, arrangørene og antidoping organisasjonene skulle mene om han nå. Fra Lance sitt ståsted er de årsak til all ulykke som har rammet han de siste årene.

Lance var en av veldig mange som dopet seg, mange eksperter hevder det er umulig å vinne Tour de France uten å benytte seg av dop. Et er et fåtall vinnere som ikke er tatt eller i ettertid ikke har innrømmet dopbruk.

Lance Armstrong var den største, han kom tilbake etter kreftsykdom, han vant gang på gang, han samlet inn store penger og lagde en folkebevegelse, tenk få år tilbake hvor mange som gikk med gule armbånd med ordene «Live Strong». Han var gjest i talkshow og reiste verden rundt og hilste på statsledere og kongelige.

Fallhøyden var enorm, han er nå mindre populær en Ebola og Putin. Faktum er at han er en av mange som doper seg, det er utopisk å tro at noen kan vinne Tour de France uten å dope seg. Historien viser at de fleste vinnere blir avslørt før eller senere. Syklister minner mye om berserkene, du kan rive av en arm eller bein og de bare fortsetter å kjempe.

Det er pengene som korrumperer sporten og ingenting er endret som følge av de mange avsløringene, antidoping virker mer og mer som pampevelde og jo dyktigere de blir til å avsløre doping jo dyktigere blir dopere til å skjule det.

Nå får Lance Armstrong støtte fra uventet hold, mannen som jobbet i mange år for å avsløre Armstrong som juksemaker, sjefen for Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) Travis Tygart, mener det juridisk sett er greit at 43-åringen deltar i Tour de France-opplegget.

– Så lenge dette ikke er en sanksjonert konkurranse som faller inn under reglementet han er utestengt fra, så bekymrer ikke dette meg, sier Tygart til Irish Examiner.

Lance Armstrong som er utestengt fra sykkelsporten på livstid sitter på mye informasjon om hvordan de klarte å holde seg foran avsløringene om doping. Til tross for omfattende testing ble de aldri tatt, Tygart håper at Lance sin deltagelse i prosjektet skal føre til at han bil samarbeide fult ut med dem for å bli bedre i sitt arbeid.

Geoff Thomas måtte jobbe for å få med Lance Armstrong: «Først stilte han seg tvilende, men jeg bearbeidet ham og fortalte om det gode formålet. Da ble han interessert».

 

tabola

No posts to display