Kasabian som headliner for Glastonbury festivalen 2014, gjør sin debut opptreden på toppen av pyramide scenen på søndag 29. juni. Det Leicesterbaserte bandet er en av 87 bandnavn som er lagt til årets lineup, som også nå inkluderer Elbow , Pixies , MIA og Skrillex .

Festival grunnlegger Michael Eavis hadde lovet at årets festival ville ha ferske headliners og han har så langt ikke skuffet: Kasabian blir, sammen med det tidligere annonserte bandet Arcade Fire, toppbandene på fredags ​kvelden.

arcade fire

Michael Eavis datter, festival organisator Emily Eavis, sa: «Vi har alltid hatt stor stolthet i å sette et stort britisk band til å headline Pyramiden, og denne gangen er det Kasabian, som er en av de mest etterspurte bandene av Glastonbury gjengere og samtidig et fantastisk liveband. Det kommer til å bli et helvete av et show!»

Selv om headlinerne på lørdagens Pyramide scene ennå ikke er annonsert, er det nok av store navn blant de nye tilskuddene til lineupen. Kanskje den mest interessante av disse er Pixies, som ikke har deltatt på Worthy Farm siden 1989. Grunge pionerene forbereder nå å gi ut sitt femte album, Indie Cindy, som også er deres første på 23 år.

Det er nok av navn på oppsettet som spiller på Glastonbury for aller første gang. Lana Del Rey, Chance the Rapper og Courtney Barnett har aldri spilt på festivalen før, mens det blir debuter for en rekke legendariske artister som blant annet Bryan Ferry, Dexys (tidl. Dexys Midnight Runners), ESG og The Sun Ra Arkestra. Lil Louis, François Kervorkian vil være på Glastonbury for første gang, på Block 9. Den maliske kora spillende Toumani Diabaté kommer også til å spille etter å ha måttet avlyse sin opptreden i fjor på grunn av sykdom. Han vil opptre på Pyramid scenen med sin sønn Sidiki, som han har laget et nytt album.

Emily Eavis sier: «Vi er veldig ”chuffed” for å ha noen av de største band i verden som Arcade Fire, Dolly Parton og Jack White som i år gjør one-off festivalopptredener.»

White vil trolig spille noen låter fra hans kommende andre soloalbum, Lazaretto, og er en av flere soloartister på lineupen sammen med MIA, Ed Sheeran, Jake Bugg og Robert Plant. De siste spiller alene til tross for ryktene om at Led Zeppelin kunne hedline lørdag kveld.

Før dagens kunngjøring hadde festivalen offisielt bekreftet åtte handlinere: Lily Allen, Disclosure, Dolly Parton, The Black Keys, Blondie, Lana Del Rey, Warpaint og Arcade Fire .

Her er lineupen så langt:

Arcade Fire

Special Guests
Kasabian
Dolly Parton
Jack White
Elbow
The Black Keys
Robert Plant
Lily Allen
Lana Del Rey
Skrillex
Pixies
Massive Attack
Disclosure
Paolo Nutini
Manic Street Preachers
MIA
Rudimental
Bryan Ferry
Richie Hawtin
Ed Sheeran
De La Soul
Goldfrapp
London Grammar
MGMT
Jake Bugg
Jurassic 5
Dexys
Above & Beyond
The 1975
Bonobo
Kelis
Blondie
Warpaint
The Wailers
Wilko Johnson
James Blake
Gorgon City
Metronomy
Tinariwen
Chvrches
Little Dragon
Seun Kuti & Egypt 80
Kodaline
Interpol
Foster the People
Mogwai
Royal Blood
John Grant
Annie Mac
Lil Louis
Daptone Super Soul Revue
John Newman
Chromeo
Rodrigo Y Gabriela
Midlake
Angel Haze
Four Tet
ESG
The Sun Ra Arkestra
François Kevorkian
Parquet Courts
Sam Smith
Crystal Fighters
Nitin Sawhney
DJ Pierre
Toumani & Sidiki Diabate
Chance the Rapper
MNEK
Temples
Phosphorescent
Connan Mockasin
Public Service Broadcasting
Courtney Barnett
Gorgon City
Wolf Alice
Radiophonic Workshop
Suzanne Vega
Tune-Yards
Eats Everything
Jamie xx
Ms Dynamite
Breach
Chlöe Howl
Jagwar Ma
Danny Brown

f7.no -> adds
tabola