Annonserer ambisiøs direktestrømmet julemusikal

0
92
DDE lager unik juleforestilling. Foto: Frederick Kihle

Den 10. desember fremfører DDE en julemusikal fra et hemmelig sted på Østlandet som strømmes direkte på vierlive.no.
Med Bjarne Brøndbo i hovedrollen får publikum se historien om en alenefar som har et vanskelig forhold til sine barn og sin tidligere partner. Musikalen er skrevet med utgangspunkt i DDEs julealbum «No e DDE jul igjen».

Sammen med den prisvinnende musikkvideoregissøren Kenneth Karlstad skal bandet begi seg ut på noe de aldri har gjort før. DDE er godt vant til å stå på en scene og fremføre sine låter derfra, med publikum i salen. Nå blir scenen byttet ut med et nabolag og publikum byttet ut med kamera og regissør.

LES OGSÅ: Sean Connerys svar til Apple og Steve Jobs er legendarisk

– Vi skal spille låter vi kan godt, men det er i en helt annen setting enn å stå på scenen. Vi skal bevege oss rundt i forskjellige hus i dette nabolaget, og samtidig spille låtene sammen og formidle historien i julemusikalen. Vi tror det blir knalltøft og gleder oss stort, sier vokalist og hovedrolleinnehaver, Bjarne Brøndbo.

Mulig å nå ut til mange
Vanligvis spiller DDE julekonserter for over 12 000 publikummere hvert år. I år drar de på turné, men publikumskapasiteten er begrenset til maks 1200 stykker totalt på hele turneen. Bandets ambisjon er at julemusikalen skal være en fullgod erstatning, og minst like bra, for de som ikke får kommet og sett bandet live.

– Vi jobber mye sammen med teamet i Vierlive og regissør Kenneth Karlstad for å lage noe helt unikt som er tilpasset formatet hvor publikum sitter hjemme i egen stue. Målet er at publikum skal synes dette er like så god, eller bedre, konsertopplevelse enn en tradisjonell konsert. Kanskje det blir en årlig greie vi gjør, uavhengig av pandemier, avslutter Brøndbo.

Stor produksjon
Musikalen er skrevet og regissert av Kenneth Karlstad, med utgangspunkt i låtene på DDEs julealbum, og produsert av Vierlive. I tillegg til Bjarne Brøndbo i hovedrollen er bandet statister, andre skuespillere med egne roller og sannsynligvis blir det både barne- og sjantykor.
– Alt skal gjøres live, og vi får kun én sjanse, sier regissør Kenneth Karlstad.
– Formatet behøver en kreativ blomstringsperiode, dette blir det ferskeste som har skjedd musikkvideo siden MTV gikk på lufta i 1981., avslutter Karlstad.

tabola

No posts to display