Amazon er ute av den nye ufattelig store Premier League TV-dealen

0
646
Manchester CIty manager Pep Guardiola. Foto(city, Twitter)

Det er helt ufattelig hvor mye penger som TV-selskaper er villige til å betale for å få sende Premier League. – Her i Norge er det Viaplay som har rettigheter, disse og andre rettigheter er så dyre at TV-selskapet som har Schibsted inne på eiersiden må hente inn milliarder for å ikke velte.

Nordic Entertainment Group TV-rettighetene til Premier League for årene 2022 til 2028. Prisen skal ha vært 20 milliarder kroner for hele Norden samlet.

Les: Fotballstormaktene Romania og Panama går forbi Norge på FIFA-rankingen

Nå er neste periode for Premier League sin innlandsavtale ferdig forhandlet. Den forrige TV-avtalen som løper til 2025 var verdt omtrent 5 milliarder pund, den nye lander på 6,7 milliarder pund. Omtrent 91 milliarder kroner og 23 milliarder mer enn den gamle avtalen.

Premier League har blitt enige om en ny rekord på 6,7 milliarder pund innen TV-avtale for Sky og TNT for å vise opptil 270 direktesendte kamper per sesong. – Avtalen inkluderer at BBC fortsetter å vise høydepunkter på Match of the Day.

Avtalen, som dekker de fire årene fra sesongen 2025-26, er den «største rettighetsavtalen for sportsmedier som noen gang er inngått i Storbritannia».

Sky har blitt tildelt fire av de fem pakkene og vil vise minimum 215 kamper per sesong inkludert lørdag 17.30 avspark, søndag 14.00 og 16.30 avspark, pluss kveldskamper på mandager og fredager og tre midtukerunder.

Les på Sporten: Sikker Julian Nagelsmann får sparken

TNT vil vise minimum 52 kamper i sesongen inkludert alle 12.30-avspark på lørdager og to midtuke-kamprunder.

Sky Sports vil også sende alle 10 kampene på den siste dagen av hver sesong. Amazon, som viser 20 kamper per sesong under ligaens nåværende avtale, har ikke sikret seg rettigheter i den nye avtalen.

Dette er første gang Premier League har vært gjennom en anbudsprosess for sine rettigheter siden 2018.

Premier League sier i en pressemelding at den nye avtalen, som er ett år lengre, er en økning på 4 % i verdien av live-rettigheter sammenlignet med den forrige avtalen og vil «gi økonomisk sikkerhet for klubber gjennom profesjonell fotball frem til minst 2029».

«Resultatet av denne prosessen understreker styrken til Premier League og er et vitnesbyrd til våre klubber, spillere og ledere som fortsetter å levere verdens mest konkurransedyktige fotball på fulle stadioner, og til supportere, som skaper en uovertruffen atmosfære hver uke,» sa Premier League-sjef Richard Masters.

tabola

No posts to display