onsdag, oktober 28, 2020

Enige til slutt

Må lese

Betting kastes ut av La Liga

Det høres dramatisk ut for bettingbransjen, men for syv spanske klubber er det verre.

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Hver eneste dag lastes det opp enorme mengder med video til You Tube. Noe av dette er opphavsrettighetsbeskyttet materiale. Dette har medieselskapet Viacom saksøkt You Tube og Google som eier for i 2007. Først nå har de blitt enige. Det som er spennende for oss er at vi ikke vet hva, bare at de har blitt enige.

Reuters skriver at det ikke er snakk om penger, men en form for samarbeid. Dette tror vi er skuffende for Viacom som opprinnelig saksøkte Google for en milliard dollar.

Vi tror at Netflix som enorme anndel av video på nett er noe av årsaken til at de nå har blitt enige og vil konsentrere seg om kjernevirksomhet og ikke krangle i retten.

 

Skal samarbeide

Den langdryge rettssaken har naturligvis fått sin del av oppmerksomhet fra film- og plateindustrien, for ikke å snakke om alle andre som prøver å tjene penger på underholdning på Internett.

– Dette forliket er et tegn på den voksende samarbeidsdialogen rundt viktige muligheter mellom våre to selskaper, og vi ser fram til et tettere samarbeid, mente Google og Viacom i en samstemt uttalelse.

Men noen detaljer rundt hva akkurat dette samarbeidet skal bety for Google, Viacom og Internettets alle brukere, er altså ikke kjent.

Ikke ansvarlig for brukerne

Viacoms søksmål fikk et alvorlig tilbakeslag i april 2013, da domstolene mente at YouTube ikke fullt kunne stå til ansvar for innhold lastet opp av brukerne – noe som også var helt i tråd med Digital Millennium Copyright Act fra 1998.

Viacoms argumenter om at YouTube måtte kunne holde et øye med innhold etter hvert som det ble lastet opp falt på sin egen urimelighet, da det var snakk om mer enn 24 timer video i minuttet. YouTubes praksis med å slette opphavsrettighetsbeskyttet innhold etter hvert som det blir oppdaget og meldt inn, skulle altså holde.

Blant Viacoms støttespillere i rettstvisten har vi funnet Associated Press, the Motion Picture Association of America, the National Football League, the Screen Actors Guild, Garth Brooks, Eagles og Sting. Google har på sin side blant annet hatt eBay, Facebook, Tumblr, Yahoo, Consumers Union og Human Rights Watch i sitt hjørne.

- Advertisement -

Siste nytt

Betting kastes ut av La Liga

Det høres dramatisk ut for bettingbransjen, men for syv spanske klubber er det verre.

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå bekrefter NASA, det amerikanske romfartsbyrået...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på bunn og suget etter noe......

Her kommer 5G i 2021

Er du lysten på raskere mobilt bredbånd? Nå kommer 5G for fullt i Norge. Her er stedene Telenor lover en solid utbygging...

Country-stjerne Jerry Jeff Walker er død 78 år gammel

Det er trolig en av verdens mest aktive låtskrivere som døde på fredag, han har 40 album bak seg og en hit...

More Articles Like This