Alt er stort i Bergen, verdens minste metropol, det gjelder også byens filharmoniske orkester. BFO, Bergens filharmoniske orkester har 250 års jubileum og selve dagen feires 8 oktober 2015 med en gallakonsert.

Allerede denne uken er de over hele byen. 20 ulike kammergrupper gir hele 100 konserter på 60 ulike arenaer de nærmeste fem dagene.

Er du i Bergen kan du oppleve Strykekvartetter, fiolinduoer, slagverksensembler, oktetter og messingensembler, du kan se de både inne og ute på kjøpesentre, i kantiner, på Beffen, jernbanestasjonen mens du venter på toget, sitter du inne kan de oppleves på Bjørgvin fengsel, eller hvis du skal ut å fly Flesland flyplass og sist, men ikke minst er du syk slipper du ikke unna for de har tenkt å Haukeland sykehus

Konseptet er allerede en suksess, i en melding fra BFO heter det at mottagelsen så langt har vært formidabel, og i dag skal det blant annet spilles for bystyret i Bergen, på Flesland, i Korskirken, på Haukeland sykehus og på Nav, for å nevne noen steder.

Bergen Filharmoniske Orkester har status som nasjonalorkester og kan som ett av verdens eldste orkestre føre sin historie helt tilbake til 1765.  Noe BFO skryter av er det faktum at Edvard Grieg var meget aktiv i BFO, og som bestefaren til verdens eldste sikkert husker var han i årene 1880–82 orkesterets kunstneriske leder.

I dag er Edward Gardner engasjert som første gjestedirigent fra august 2013, og overtar som sjefdirigent i oktober 2015.

Her kan du lese mer om orkesteret eller Harmonien som de sier i Bergen: Harmonien