Solskjær har fått smilet tilbake til Drømmenes teater. (CC BY 2.0) av stacey.cavanagh

Stjernegalleriet er endelig i gang

Den gode nyheten for United er at flere av stjernespillerne som slet under Mourinho virker å ha fått dreis på sakene med Solskjær som manager. Dette har kommet tydeligst til uttrykk hos Paul Pogba, og franskmannen har nesten stått fram som en ny spiller etter at portugiseren fikk beskjed om at dagene hans var talte i sjefsstolen. Pogba hadde blant annet Solskjær som trener på ungdomslaget til United for rundt 10 år siden, og det er ingen tvil om at franskmannen har blomstret i den friere rollen han har fått av det midlertidige trenerregimet på Old Trafford. I tillegg virker det som Alexis Sanchez endelig er på gang, noe enkelte kanskje hevder er på tide, siden chileneren så langt har hevet en god ukelønn for å bidra lite på banen.

 

Forsvaret er akilleshælen

Vi kommer allikevel ikke utenom Uniteds store defensive problemer, noe som særlig kommer til uttrykk når de møter topplag. Laget har fortsatt ikke lykkes med å sette et midtforsvar som fungerer, og på sidebackene ligger United flere lysår bak de beste europeiske lagene. Et lag med så mange gode offensive spillere som PSG kan derfor raskt kontre United i senk i den første kampen på Old Trafford, siden vi antar at hjemmelaget kommer til å gå ut i hundre for å sikre seg en tidlig ledelse og et godt resultat til returoppgjøret i Paris.

Blir dette PSGs år?

Det hersker liten tvil om at PSGs ambisiøse eiere har triumf i Mesterligaen som det endelige målet, og laget har en ypperlig mulighet denne sesongen. Real Madrid og Barcelona virker svakere enn på lenge, og i Premier League ligger det an til å bli et rotterace mellom Tottenham, Manchester City og Liverpool om tittelen. PSG kan derimot spasere seg til nok et hjemlig seriegull, noe som betyr at lagets stjernegalleri stiller uthvilt til mesterligakampene. Dette kan derfor bli PSGs år, men først må de altså overvinne et revitalisert Manchester United med en populær norsk manager i åttedelsfinaslen.

tabola