Tabben som faktisk kan felle den britiske regjeringen

0
113
Gary Lineker

Den allerede svært upopulære britiske regjeringen har gjort en tabbe som faktisk kan felle den. – De konservative har styrt Storbritannia i ti år og i den tiden politisert statskringkasteren BBC. – Det er lite igjen for britene å glede seg over foruten fotballen og sine fotballhelter.

Landet er i elendig økonomisk forfatning etter en rekke isolerende og skadelige tiltak hvor Brexit er det tydeligste. Også fotballklubber har problemer med å organisere sine spillerkjøp til tross for unntaksregler og ekstrem inflasjon, kaos i alle samsunnledd gjør livet ekstremt hard å leve for veldig mange mennesker.

I valget mellom mat, medisiner og fotball er det mange som velger fotball. – Så viktig er det.

Fotballegende Gary Lineker, som har spilt for Leicester, Everton Barcelona og Tottenham jobber nå som programleder for det svært populære BBC-programmet «Match of the Day»

Det hele startet med følgende tvittermelding fra Gary Lineker: «Dette er bare en umåtelig grusom politikk rettet mot de mest sårbare menneskene i språket som ikke er ulikt det som ble brukt av Tyskland på 30-tallet.»

Til og med tv-personlighet Piers Morgan som vanligvis ikke har noe problem med fascisme rykker ut i støtte til Lineker.

Morgan skriver at han nå krever at alle må suspenderes «Jeg krever nå at BBC suspenderer hver programleder som har kommet med offentlige kommentarer om nyheter eller aktuelle saker – vi bør starte med Sir David Attenborough og Lord Sugar.»

Lineker har ved flere anledninger vært svært kritisk til den britiske regjeringens isolasjonspolitikk og det toppet seg for han med det siste forlaget regjeringen vedrørende asylpolitikken.

Gary Lineker angrep regjeringen for deres lovforslag ved å med rette sammenligne retorikken i lovforslaget med Tyskland på 30-tallet. – Regjeringen slo tilbake gjennom BBC, en strategi hentet rett ut av fasismens dreiebok.

Les på Radiosporten: I hemmelig møte med Real Madrid rett etter 800 millioner i året kontrakt ble underskrevet

62-åringen uttrykte nylig krass kritikk mot grepene som er varslet rundt den britiske asylpolitikken.

Ordvalget til Lineker har vært gjenstand for opphetet debatt. Han sammenlignet språket i lovforslaget med retorikken i Tyskland på 30-tallet.

Ansatte i BBC får jevnlig advarsler om bruken av sosiale medier og bes følge redaksjonelle retningslinjer på samme måte som når de lager innhold for BBC. I etterkant varslet BBC-ledelsen en alvorsprat med Lineker, og nå er det klart at han fjernes som programleder midlertidig, opplyser kringkasteren selv på sine nettsider, de skriver også at det var han selv som ønsket en pause, noe som har blitt kraftig tilbakevist i ettertid.

Les: Liverpool utfordrer Manchester United! Går etter en forsvarer som er «bedre enn Van Dijk»

Tidligere fotballspiller og populær medprogramleder Ian Wright har forvarer Lineker forsvar og vil ikke delta i helgens show. «Alle vet hva «Match of the Day» betyr for meg, men jeg har fortalt BBC at jeg ikke vil delta i morgen»

– Linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer, heter det i uttalelsen.

De opplyser videre at han vil forbli på sidelinjen til «en avtale om hans bruk av sosiale medier» er inngått.

– Vi har aldri sagt at Gary ikke kan mene noe, eller at han ikke kan ha sitt syn på saker som betyr noe for ham, men han burde holde seg langt unna å ta parti i politiske spørsmål eller kontroverser, skriver BBC videre.

– Når det gjelder å lede fotball- og sportsdekningen vår, er Gary uten sidestykke, skriver kringkasteren.

Lineker har fått mye støtte etter uttalelsene sine denne uken. Torsdag ble han møtt av journalister utenfor hjemmet hans, der han sa at han ikke fryktet å bli suspendert av BBC. Han har tviholdt på at kan uttrykke sine politiske syn ettersom han ikke jobber for kanalens nyhets- eller aktualitetsavdelinger.

Sinne i England mot regjeringen er allerede stort, spesielt inflasjonen på 10,5%. Statsminister Rishi Sunak som er styrtrik etter å ha giftet seg med en indisk teknologiarving har måttet gå tilbake på forslaget om skattelette for de aller rikeste som svar på at folk faktisk sulter. Og nå som regjeringen angriper fotballen, det eneste som er igjen å glede seg over, vokser kravet om at han skal trekke seg og utlyse nyvalg i omfang.

Sparkingen av Lineker kan bli den siste tabben som velter regjeringen.

tabola

No posts to display