Sønnen fullfører Lucinda Rileys siste bok

0
246
Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker

Den irske suksessforfatteren Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft i begynnelsen av mai. – Hun hadde enorm suksess med bokserien «De syv søstre».

Det er snart ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut.

Les på Synaps: Telenor selger mobilvirksomheten i Myanmar til M1 Group

Siden har hun solgt 1,6 millioner på norsk. Det gjør hun til den definitive mestselgende oversatte fortatter i Norge de siste ti årene.

Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig.

Den åttende og siste boken i serien «De syv søstre» vil bli fullført og utgitt selv om forfatteren Lucinda Riley døde11. juni. Det skriver Cappelen i en pressemelding.

Les på Sporten: Holdt visst ikke for Schalke 04 å kvitte seg med 18 spillere

Den skulle handle om de syv søstrenes far og ha tittelen Atlas. Historien om Pa Salt.


Før hun døde skrev Lucinda flere viktige passasjer i tillegg til detaljerte notater om historien i boken. Den skal fullføres av hennes sønn, Harry Whittaker. Boken gis ut i hele verden våren 2023, med Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker er medforfatter.

I 2020 debuterte Lucinda Riley som barnebokforfatter sammen med sønnen Harry Whittaker og illustratøren Marie Voigt. En venn i mørket var første bok i barnebokserien Følgesvenner.
Fredag 7. mai i år var det verdenslansering på den syvende boken i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie, med et førsteopplag på hele 81 000 bøker i Norge. I april kom Riley også med en gladmelding til sine millioner av lesere: Det skulle komme en avsluttende bok nummer åtte i serien «De syv søstre». Den skulle handle om søstrenes far og ha tittelen Atlas. Historien om Pa Salt.

Siste bok skal gi svar
Arbeidet med denne siste romanen var godt i gang. Denne åttende boken skulle avslutte den populære serien, og gi leserne svar på en rekke mysterier som mange har lurt på helt siden den første boken ble lansert i 2015. Da meldingen om Rileys bortgang kom, var det flere som stilte spørsmål rundt hva som ville skje med den uferdige, åttende boken. I dag kom svaret da hennes nærmeste familie sendte ut denne teksten:

Rett før utgivelsen av Den savnede søsteren avslørte Lucinda nyheten om at det ville utgis en åttende og siste bok i De syv søstre-serien, der hun lovet å svare på spørsmålet mange har stilt seg: Hvem er Pa Salt?

Før hun døde skrev Lucinda flere viktige passasjer i tillegg til detaljerte notater om historien. Hun uttrykte et klart ønske om at hennes eldste sønn, Harry, skulle fullføre serien hvis det verste skulle skje.

Vi kan i dag bekrefte at Atlas: Historien om Pa Salt vil bli utgitt over hele verden våren 2023, og at Harry Whittaker er medforfatter.

Lucinda og Harry jobbet tett sammen om serien Følgesvenner, for barn.

Harry uttaler: «Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, og jeg vil holde mitt løfte til henne om å dele dem med hennes hengivne lesere. Våren 2023 vil hele verden få vite hvem Pa Salt er og hvorfor han adopterte søstrene.»

Vi takker de av dere som har gitt oss rom for å sørge, og de som så sjenerøst har bidratt til Mary’s Meals.

tabola

No posts to display