torsdag, april 8, 2021

Slutt på sykelig tynne modeller i Frankrike

Må lese

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Verdens motebransje er en direkte årsak til anoreksi, det mener den franske regjering.  Nå vedtas en lov som straffer motehusene for bruk av ultra-tynne modeller.  Problemet er stort og i Frankrike alene lider 40 000 mennesker av anoreksi. De har alle et ødelagt selvbilde og et mål om å se ut som de syltynne modellene på catwalken.

De Norske tallene er for spiseforstyrrelser er også skremmende, forstyrrelser kan ramme i alle aldre og sykdommen rammer begge kjønn.  Majoriteten av de rammede er kvinner mellom 12 og 40 år. I Norge er det om lag 2700 kvinner mellom 15 og 44 år som har anoreksi, 18 400 har bulimi og 27 500

Frankrike tar grep og har nå vedtatt en lov som forbyr ultra-tynne og undervektige modeller i hele moteindustrien, hvis de bryter loven straffes de med bøter eller fengsel. I 2013 var Israel først ute med å innføre en lignende lov og flere andre land som er sentrale i moteindustrien har utsted en etisk oppfordring for moteindustrien, blant annet i Spania og Italia. Riset bak speilet i disse landene at for mange overtramp til føre til innføring av forbud også i disse landene.

Frankrike har vedtatt en ny lov som forbyr ultra-tynne og undervektige modeller i moteindustrien. Hvis folk i motebransjen bryter loven, må de heretter straffes med bøter eller fengsel.

President Francois Hollande har trappet opp en kampanje mot anoreksi, loven inkluderer forbud mot retusjering eller annen endring for at modellene skal synes tynnere.

«Personer som har en lavere Body Mass Index (BMI) enn det som er anbefalt av myndighetene og Helsedepartementet kan ikke tjene penger som en modell».

Politikere bak loven forteller at mote modeller i fremtiden, må ved legeattest, som viser en BMI på minst 18 – for eksempel rundt 55 kilo for en person som er 1,75 meter høy.

Den nye loven, som ble vedtatt i nasjonalforsamlingen fredag, vil mest sannsynlig også bli vedtatt i Senatet.

«Alle som har en BMI på mindre enn et visst nivå, vil ikke få lov til å gå modell på en catwalk» sier den sosialistiske parlamentarikeren Olivier Veran, som foreslo loven.

«Det er et viktig signal til unge kvinner som ser disse modellene som estetiske idealer. Det er viktig at modellene spise sunt og ta vare på sin helse» sa helseminister Marisol Touraine i forkant av avstemningen i nasjonalforsamlingen.

- Advertisement -

Siste nytt

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far Alfie og agent Mino Raiola...

More Articles Like This