fredag, desember 3, 2021

Slutt på sykelig tynne modeller i Frankrike

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Verdens motebransje er en direkte årsak til anoreksi, det mener den franske regjering.  Nå vedtas en lov som straffer motehusene for bruk av ultra-tynne modeller.  Problemet er stort og i Frankrike alene lider 40 000 mennesker av anoreksi. De har alle et ødelagt selvbilde og et mål om å se ut som de syltynne modellene på catwalken.

De Norske tallene er for spiseforstyrrelser er også skremmende, forstyrrelser kan ramme i alle aldre og sykdommen rammer begge kjønn.  Majoriteten av de rammede er kvinner mellom 12 og 40 år. I Norge er det om lag 2700 kvinner mellom 15 og 44 år som har anoreksi, 18 400 har bulimi og 27 500

Frankrike tar grep og har nå vedtatt en lov som forbyr ultra-tynne og undervektige modeller i hele moteindustrien, hvis de bryter loven straffes de med bøter eller fengsel. I 2013 var Israel først ute med å innføre en lignende lov og flere andre land som er sentrale i moteindustrien har utsted en etisk oppfordring for moteindustrien, blant annet i Spania og Italia. Riset bak speilet i disse landene at for mange overtramp til føre til innføring av forbud også i disse landene.

Frankrike har vedtatt en ny lov som forbyr ultra-tynne og undervektige modeller i moteindustrien. Hvis folk i motebransjen bryter loven, må de heretter straffes med bøter eller fengsel.

President Francois Hollande har trappet opp en kampanje mot anoreksi, loven inkluderer forbud mot retusjering eller annen endring for at modellene skal synes tynnere.

«Personer som har en lavere Body Mass Index (BMI) enn det som er anbefalt av myndighetene og Helsedepartementet kan ikke tjene penger som en modell».

Politikere bak loven forteller at mote modeller i fremtiden, må ved legeattest, som viser en BMI på minst 18 – for eksempel rundt 55 kilo for en person som er 1,75 meter høy.

Den nye loven, som ble vedtatt i nasjonalforsamlingen fredag, vil mest sannsynlig også bli vedtatt i Senatet.

«Alle som har en BMI på mindre enn et visst nivå, vil ikke få lov til å gå modell på en catwalk» sier den sosialistiske parlamentarikeren Olivier Veran, som foreslo loven.

«Det er et viktig signal til unge kvinner som ser disse modellene som estetiske idealer. Det er viktig at modellene spise sunt og ta vare på sin helse» sa helseminister Marisol Touraine i forkant av avstemningen i nasjonalforsamlingen.

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This