Sir Michael Caine har bestemt seg for å slutte som skuespiller

0
73

Sir Michael Caine har vært med i over 100 filmer. I en alder av 90 sier han at det er på tide å si farvel som skuespiller.

Caine viet hele sitt liv til sin filmkarriere og i flere tiår – helt fra 1950-tallet – han har fått muligheten til å opptre i mange kjente filmer fra ulike sjangre. Selv i de siste ti årene har han spilt roller som er kjent over hele verden. Blant dem er det verdt å nevne de han spilte i Nolans filmer, for eksempel «Inception», «Interstellar» og til og med Batman-trilogien.

Les: David Beckham forteller om alt fra starten, møte med berømmelse og hans største nedtur

I et nylig intervju han ga til den britiske avisen The Telegraph, innrømmet han at skuespillerkarrieren hans trolig nærmer seg slutten. Han avslørte at han hadde problemer med å gå.

Her er, etter vår mening de 3 beste filmene med Sir Michael Caine

Sir Michael Caine er en av to skuespillere som har blitt nominert til en Oscar-pris (i kategorien ledende skuespiller eller birolle) i hvert tiår fra 1960 til 2010 (den andre er Jack Nicholson). Han vant to Oscars for beste mannlige birolle og viet hele livet til filmkarrieren. I flere tiår – fra 1950-tallet – hadde han muligheten til å opptre i mange kjente filmer fra ulike sjangre.

Les på Radiosporten: Messi ringte dommeren etter den kaotiske VM-kampen mot Nederland

Sir Michael Caine fikk enorm popularitet takket være den røffe småskurken-spionen Harry Palmer i «The Ipcress File» og den titulære kvinnelige unge Cockneyen i «Alfie». Nylig har skuespilleren blitt mye omtalt takket være filmen «Interstellar» og Batman-trilogien regissert av Christopher Nolan. Er disse filmene inkludert i listen vår? Les listen nedenfor.

1 «Mennens barn»

Det er en drivende science-fiction-film som viser en marerittaktig versjon av slutten av 2020-tallet. Det er en av Michael Caines beste prestasjoner. Han forsvinner inn i rollen som en avslappet og lojal narkohandler/venn av hovedpersonen, og klarer å gi komisk lettelse i noen scener. (noe som er svært nødvendig)

2 «Ungdom»

Selv om tittelen på filmen antyder at det er en historie om ungdom, er den faktisk en historie om to eldre venner som kommer til å forsone seg med det de har gjort i livet. Sir Michael Caine spiller en pensjonert komponist av klassisk musikk som blir bedt om å spille sitt mest populære stykke «Simple Song #3» på Prins Philips bursdagskonsert. Han avslår tilbudet og hevder at han ikke er interessert i å opptre mer. Årsaken er imidlertid en annen, og han må møte fortidens spøkelse.

3 «Zulu»

Britisk krigsfilm fra 1964, regissert av Cy Endfield. Filmen presenterer virkelige hendelser – en av episodene av britisk-zulukrigen i 1879, og mange av karakterene som vises i den er ekte. Filmen introduserer Michael Caine, i hans første store rolle. Caine spilte en stiv-overleppet posh type for første og siste gang.

tabola

No posts to display