Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

0
151
Ralf Rangnick

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta midlertidig ledelse av Manchester United.

Manchester United sparket for et par uker siden Ole Gunnar Solskjær som manager, ideen er at den tyske manageren og sportsdirektøren som har bygget opp Red Bull sin fotballsatsning Ralf Rangnick skal overta ut sesongen og så bli konsulent.

Les: Paris er ikke lenger verdens dyreste by


63-åringen vil ikke være med Manchester Uniteds Premier League-kamp hjemme mot Arsenal torsdag kveld, det betyr at enda mer midlertidig manager Michael Carrick til å overvåke saksgangen fra sidelinjen igjen.

Daily Mail rapporterer at Rangnick ikke automatisk kvalifiserer for arbeidstillatelse siden han ikke har ledet en toppligaklubb i Europa på to påfølgende år eller tre totalt fra de siste fem. Dette betyr at han ikke oppfyller FAs kriterier for en Governing Body Endorsement (GBE).

Rangnicks to siste lederopphold kom med RB Leipzig i sesongene 2015/16 og 2018/19, og han var fotballdirektør resten av den nødvendige tidsperioden – selv om dette ikke er nok til å møte terskelen for en GBE.

Men United er fortsatt optimistiske om at et tremannspanel for unntak vil gi tyskeren arbeidstillatelse i tide til å ta kontroll over kampen deres hjemme mot Crystal Palace på søndag.

Panelet vil bli valgt ut av FA og ledes av en juridisk profesjonell og to personer «med bakgrunn fra fotball».

Les på Sporten: Ralf Rangnick ofrer ikke Paul Pogba en tanke, oppfyller heller drømmen til et supertalent han kjenner godt

Rangnick ankom England mandag kveld og antas å bo på et Manchester-hotell inntil videre.

United tonet ned spekulasjonene om at teknisk direktør Darren Fletcher kommuniserte med Rangnick via et headset i deres 1-1 uavgjort mot Chelsea på søndag, selv om det ikke er nevnt om dette kan være en legitim løsning mot Arsenal.

tabola

No posts to display