Premier League-klubb sender supportere til Auschwitz

0
281
Fotball skal gi rom for mangfold - også på Stamford Bridge. (foto: chelsea, twitter)

Hvert eneste år sendes norsk skoleungdom på tur til Polen for å kjenne på historien i de dystre konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig. Nå planlegger en Premier League-klubb å gjøre det tilsvarende for egne supportere.

Chelsea har med sin jødiske eier Roman Abramovich i spissen startet et initiativ for å straffe rasistiske hjemmesupportere med voksenopplæring.

Tidligere har supportere som utfolder seg på en rasistisk måte på Stamford Bridge blitt utestengt fra kamper. Ifølge Talksport, skal utestengelse erstattes med tvungne turer til Auschwitz.

Her døde mer enn 1 million mennesker under 2. verdenskrig. Målet med turen er å møte supportere med rasistiske holdninger og gi dem muligheten til å forandre sitt destruktive syn på verden.

Fotball er mangfold! (foto: chelsea, twitter)

-Hvis du kun utestenger personer, vil du aldri endre atferden deres. Dette tiltaket gir dem en sjanse til å forstå hva de har gjort og hvordan de skal kunne oppføre seg bedre, sier Chelseas styreformann Bruce Buck ifølge The Sun.

Og hva med de mest ekstremt rasistiske supporterne, kommer de til å gi etter?

.Vi sier at du gjorde noe galt, men du har nå to alternativer. Enten utestenger vi deg for tre år fra tribunene, eller så kan du bruke tid på kurset for å forstå hva du gjorde galt, avslutter Buck.

Valget er ditt.

Vi håper det virkelig gir resultater. Godt tiltak, Chelsea!

Les på Sporten: AC Milan brøytet seg vei foran Liverpool

tabola

No posts to display