Premier League-flopp er på vei til å bli mangemilliardær

0
116
Jose Ignacio Peleteiro Ramallo bedre kjent som Jota

Det er ingen hemmelighet at det tjenes store penger i Premier League. – Det er derimot mer uvanliig at spillere tjener gode penger på utsiden av fotballen.

Nå er Premier League-flopp angivelig på vei til å bli milliardær i pund takket være hans vellykkede sidevirksomhet.

Les: Norsk mediebarometer: Aldri har så få lest papiraviser

Vi har noen eksempler på spillere som har tjent mer «utenfor» fotballen. Reece Wabare som kom opp igjennom Manchester City sitt akademi gikk av med pensjon i en alder av 26 og har siden tjent millioner av pund takket være sitt eget klesmerke.

Dean Forbes, som en gang var Crystal Palace spiller, fortsatte med å bli administrerende direktør i Forterro, et stort programvarefirma som ble kjøpt for en enorm 1 milliard dollar i fjor og som tok hans nettoverdi opp til 40 millioner pund.

Spanjolen Jose Ignacio Peleteiro Ramallo, bedre kjent som Jota, spilte på klubber som Brentford, Birmingham City og Aston Villa i løpet av sin tid i engelsk fotball. – Spesielt tiden i Aston Villa var lett å glemme, han scoret én gang på 16 kamper.

Les på Sporten: Donny van de Beek kommer «hjem» til avlyst sommerfest

I 2022 bestemte Jota seg for å henge opp støvlene i et drastisk karriereskifte. Den tidligere midtbanespilleren er nå en stor del av et landbruksteknologiselskap, Groinn.

Det har blitt rapportert at selskapet hans er i ferd med å inngå et partnerskap med den spanske regjeringen og er på vei til å være verdt 600 millioner pund i 2025.

Groinns årlige anslag er satt til å ta en kraftig økning i år tre til iøynefallende 3 milliarder pund.

Da 32 år gamle Jota snakket med The Athletic i januar, sa: «Fotball bør få personligheter til å skille seg ut. Jeg gjorde som lederen sa, men jeg likte det ikke. Det var en vanskelig avgjørelse fordi jeg sa nei til så mye penger, men jeg hadde elsket fotball så mye at det aldri handlet om penger. Jeg mistet motivasjonen, men jeg hadde et annet stort prosjekt på hjertet.

«Da jeg spilte, visste jeg om Groinn, men jeg hadde ikke tid. Det var en oppstart under et annet navn som krevde finansiering (det ble da kalt Ramalloc Innovation). Jeg liker å ta risiko, og det var nervøse tider under prosessen. Når du har utviklet teknologien og den fungerer, vil du ha brukt millioner, men vil få mye mer tilbake. Men hvis det ikke fungerer, mister du alle pengene dine.»

Han la til: «Verdien av selskapet er nå verdt 10 ganger mer enn pengene jeg investerte. Jeg tar allerede imot tilbud, men jeg vet at de ikke engang vil være én prosent av verdien om tre år. Vi er i forhandlinger med mange regjeringer rundt om i verden fordi de vil ha teknologien og vi er industriledere. Vi snakker med store selskaper i Amerika, og vi beveger oss raskere enn vi trodde.

«Vi er som iPhone. Før det hadde du brev, faksmaskiner og telefoner, men iPhone setter alt i ett og koster ikke for mye og vil ha bedre kvalitet. Vi gjorde det samme i landbruket med all teknologi på én maskin. Våre fortjenesteanslag vil være så store, uansett hvor mye penger noen tilbyr meg (for hans innsats), vil det ikke være nok.»

Les på Engelske klubber: Kaptein Martin Ødegaard leder Arsenal-spillerne til vill klubbrekord

tabola

No posts to display