Et det noen som kan takke filmlegende Peter Fonda for at de i det hele tatt fortsatt eksisterer så er det Harley-Davidson. Filmen “Easy Rider” fra 1969 ble hans store gjennombrudd, sammen med Dennis Hopper og Jack Nicholson reiste de rundt passe hårete på sykkel, hørte på fet musikk og ja, inhalerte en god del pot. 

Det var Peter Fonda sin manager Allan Somers som informerte om at 79 åringen døde på fredag, etterpå fulgte familien opp med en e-mail.

‘Det er med stor sorg at vi bringer denne nyheten om at Peter Fonda er død. Det er et av de tristeste øyeblikkene i livene våre. Vi klarer ikke å finne de rette ordene for å uttrykke smerten som er i hjertene våre.

Les: Odeith fant en betongboks og lagde en buss

Fonda døde etter langvarig lungekreft hjemme i Los Angeles.  Han ble omringet av familien sin da han døde.

Peter Fonda skrev manuset med Dennis Hopper

Les på Popidol: Jack Black og Jack White har laget musikk sammen

Med filmen «Easy Rider» fra 1969 skrev Peter Fonda seg selv inn i historien. Historien om to unge marihuanarøykende, søkende motorsyklister gjorde stor suksess, og er fremdeles på listen over de 100 største amerikanske filmene gjennom tidene.

Peter Fonda er også kjent for filmer som ‘3:10 til Yuma,’ Ghost Rider ‘og’ Wild hogs ‘.

Han er sønn av den legendariske skuespilleren Henry Fonda, som i flere tiår var en av Hollywoods absolutt største stjerner.

Fonda ble sammen med Terry Southern Oscar-nominert for manuset. I 1997 ble Fonda på nytt Oscar-nominert, denne gang som beste skuespiller, i filmen «Ulees Gold».

Han er oppført med 116 filmroller og spilte i en rekke kjente filmer, blant annet «3:10 to Yuma» (2007) og «The Cannonball Run (1981).

Fonda var gift tre ganger og fikk to barn, blant dem skuespiller Bridget Fonda.

Storesøsteren Jane Fonda, som også har hatt en utrolig filmkarriere og vunnet to Oscar er naturlig nok berørt av sin brors bortgang.

“Jeg er så lei meg” sier storesøster Jane Fonda i en uttalelse .

“Han var min hjertegode lillebror, han var den i familien som virkelig kunne snakke for seg. Jeg hadde en vakker og god tid alene med ham disse siste dagene. Han døde med et smil om munnen”

Hun ble også verdensberømt for sine fitnessvideoer som vi kan glede oss over den dag i dag.

Les på Sporten: ESPN: Liverpool har brutt forhandlingene med Roma