Over 600 000 har besøkt det nye museet i Bjørvika siden museet åpnet for nøyaktig 6 måneder siden. Foto Einar Aslaksen

Det har vært en stor interesse for nye MUNCH i Bjørvika siden åpningen i oktober fjor. Mer enn 600 000 har besøkt museet de 6 månedene museet har vært åpent. Til sammenligning hadde museet et rekordår i 2019 med nærmere 300 000 besøkende.

«Dette er tall vi aldri før har sett i Norge. Det er flott å se at interessen for det nye Museet og Edvard Munch er så stor, og ikke minst at det er så mange barn som besøker oss. Nærmere 60 000 barn har vært innom museet. Vi har jobbet hardt for å skape denne interessen, og alle som jobber på museet bidrar til et bred og godt program og fine opplevelser. Vi har nå en fantastisk mulighet til å skape kunstinteresse i en vesentlig større del av befolkningen. Vi gleder oss til sommersesongen hvor vi venter et høyt besøk. Jeg oppfordrer alle til å kjøpe billett på forhånd». Sier direktør Stein Olav Henrichsen.

Les: Spellemann: Girl in Red og Hellbillies vant årets gjeveste priser

Undersøkelser som er gjennomført viser at nærmere 70% av befolkningen sier at de ønsker å besøke museet samt at det ventes et stort innrykk av internasjonalt besøkende i sommer.

«Det nye museet er enda mer attraktivt enn vi håpte på. Det er utrolig gledelig at Oslo sin store satsing på MUNCH treffer blink, jeg er veldig stolt over hvordan vi lykkes med å gi kunstopplevelser til mange flere nå enn før». Sier byrådsleder Raymond Johansen

Museet har nylig innført en innført gratis inngang på hver onsdag kl. 18-21 for å gjøre museet tilgjengelig for enda flere.

Les: 4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

f7.no -> adds
tabola