tirsdag, mars 1, 2022

Lambda må skrinlegges

Må lese

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En rekke norske kunstnere har satt inn en avisannonse i dag i klassekampen med headingen Lambda må skrinlegges som et forsøk på å stoppe det mest sannsynlige ja vedtaket i Oslo Bystyre vedrørende det nye Munch-museet.

At dette er godt etablerte kunstnere skjønner man ved at de har valg papir som sin talerstol i denne saken. I annonsen står det blant annet at «planleggingen og utformingen av det nye Munch-museet er en hån» og de setter også spørsmålstegn med det faktum at ikke noen kunstnere har vært med i prosessen så langt og at kun en liten del av signalbygget skal brukes til Munch sin kunst.

Onsdag 22. oktober skal reguleringsplanen og kostnads forslaget for Lambda behandles i Oslo bystyre. I siste liten går 20 fremtredende kunstnere og kulturarbeidere ut mot byggeplanene i Bjørvika.

Initiativtaker til annonsen er kunstneren Ingrid Sitter, hun har fått med seg blant annet Håkon Bleken, Brit Fuglevaag, Finn Graff, Mai-Bente Bonnevie og Edvard Hoem.

«i juryen var ikke ett medlem fra Munch-museet. Heller ingen fra norske billedkunstnere.» Kunstneren mener at Lambda i all sin prakt ikke tilfredsstiller de faglige krav man må kunne stille til et slikt museum.

De har to alternativer til Lambda, enten at bildene fortsetter å være der de er med en oppgradering av lokalene på Tøyen eller at Munch-museet flytter inn og blir en del av Nasjonal-museet.

Inger Sitter er bekymret for at bildene til Munch ikke blir godt nok takk vare på. Hun påpeker at bare de siste årene har grunnen der Lambda skal stå sunket med 30 centimeter. Konservatorer har påpekt at glassbygget i vannkanten i Bjørvika vil være uegnet for kunsten og at de mange sikkerhetstiltakene og rulletrappene i huset vil være trettende og kjedelig for publikum.

Hun mener at Oslos politikere ikke vet hva de har mellom hendene og hvor viktig Munch er som en verdenskunster.

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland sier alle innsigelsene mot det spanske arkitektkontoret Herreros Arquitectos bygg Lambda er tilbakevist i planleggingsprosessen. Kunsten kommer til å bli godt tatt vare på i dette bygget. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt dette. Museet er en betongkonstruksjon kledd i glass. Temperatur og luftfuktighet blir regulert.

Munch-museet har fått erfare ved flere anledninger erfart hva som er følgende av får dårlig sikkerhet er så publikum må tåle litt heft for at bildene skal være sikre.

Slik det ligger an nå er det ingen mulighet for at ikke Lambda blir vedtatt på onsdag.

- Advertisement -

Siste nytt

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder kroner. "Oppkjøpet...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

More Articles Like This