onsdag, april 21, 2021

Lambda må skrinlegges

Må lese

Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Det er ikke aktuelt å fjerne regelen som har "plaget" de aller rikeste klubbene en stund. Financial...

Sjokokirsj er tilbake

Hva kan være bedre om våren enn iskrem? SjokoKirsj har vært en av de mest etterspurte klassikerne...

Ferrari skal bygge elbiler

Det er en særdeles stolt sjef for det italienske bilmerket Ferrari som snakket til generalforsamlingen over zoom...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En rekke norske kunstnere har satt inn en avisannonse i dag i klassekampen med headingen Lambda må skrinlegges som et forsøk på å stoppe det mest sannsynlige ja vedtaket i Oslo Bystyre vedrørende det nye Munch-museet.

At dette er godt etablerte kunstnere skjønner man ved at de har valg papir som sin talerstol i denne saken. I annonsen står det blant annet at «planleggingen og utformingen av det nye Munch-museet er en hån» og de setter også spørsmålstegn med det faktum at ikke noen kunstnere har vært med i prosessen så langt og at kun en liten del av signalbygget skal brukes til Munch sin kunst.

Onsdag 22. oktober skal reguleringsplanen og kostnads forslaget for Lambda behandles i Oslo bystyre. I siste liten går 20 fremtredende kunstnere og kulturarbeidere ut mot byggeplanene i Bjørvika.

Initiativtaker til annonsen er kunstneren Ingrid Sitter, hun har fått med seg blant annet Håkon Bleken, Brit Fuglevaag, Finn Graff, Mai-Bente Bonnevie og Edvard Hoem.

«i juryen var ikke ett medlem fra Munch-museet. Heller ingen fra norske billedkunstnere.» Kunstneren mener at Lambda i all sin prakt ikke tilfredsstiller de faglige krav man må kunne stille til et slikt museum.

De har to alternativer til Lambda, enten at bildene fortsetter å være der de er med en oppgradering av lokalene på Tøyen eller at Munch-museet flytter inn og blir en del av Nasjonal-museet.

Inger Sitter er bekymret for at bildene til Munch ikke blir godt nok takk vare på. Hun påpeker at bare de siste årene har grunnen der Lambda skal stå sunket med 30 centimeter. Konservatorer har påpekt at glassbygget i vannkanten i Bjørvika vil være uegnet for kunsten og at de mange sikkerhetstiltakene og rulletrappene i huset vil være trettende og kjedelig for publikum.

Hun mener at Oslos politikere ikke vet hva de har mellom hendene og hvor viktig Munch er som en verdenskunster.

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland sier alle innsigelsene mot det spanske arkitektkontoret Herreros Arquitectos bygg Lambda er tilbakevist i planleggingsprosessen. Kunsten kommer til å bli godt tatt vare på i dette bygget. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt dette. Museet er en betongkonstruksjon kledd i glass. Temperatur og luftfuktighet blir regulert.

Munch-museet har fått erfare ved flere anledninger erfart hva som er følgende av får dårlig sikkerhet er så publikum må tåle litt heft for at bildene skal være sikre.

Slik det ligger an nå er det ingen mulighet for at ikke Lambda blir vedtatt på onsdag.

- Advertisement -

Siste nytt

Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Det er ikke aktuelt å fjerne regelen som har "plaget" de aller rikeste klubbene en stund. Financial...

Sjokokirsj er tilbake

Hva kan være bedre om våren enn iskrem? SjokoKirsj har vært en av de mest etterspurte klassikerne fra Hennig-Olsen Is. 35 år...

Ferrari skal bygge elbiler

Det er en særdeles stolt sjef for det italienske bilmerket Ferrari som snakket til generalforsamlingen over zoom nå i helgen. - Ikke...

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble utsatt for i sitt eget...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er som passasjer eller bak rattet....

More Articles Like This