Kutter ut anmeldelser av film, bøker og musikk

0
123

Det er ikke så populært å finne ut av ekspertene mener om alt mulig som før, vi leser overskrifter, noen ganger det som skjer i sosiale medier og ser trailere/reklame og bestemmer kjøp ut ifra det. – Allerede har VG redusert kraftig i sitt anmelder budsjett og nå gjør DN det samme og går enda lenger. 

Les: Finn: Dette søkte vi mest på i 2018

«Ja, vi legger ned mesteparten av kulturanmelderiet i DN.» Det skriver Dagens Næringslivs featureredaktør Gry Egenes i en sms til Dagsavisen.

I lang tid har avisa hatt noen av Norges mest profilerte anmeldere på sine felt, og kulturkritikken har vært en vesentlig del av helgesatsingen. Begrunnelsen for nedleggelsen av stillingene er likevel at kostnader må reduseres:

Egenes skriver videre: «Vi er hovedeier i Morgenbladet og lar dem gjøre anmeldt-jobben. Vi må redusere kostnadene noe og da velger vi å konsentrere ressursene til nyhet og undersøkende journalistikk.»

Det skal imidlertid ikke være aktuelt å publisere anmeldelser fra Morgenbladet i DN.

Blant dem som leverer anmeldelser til DN i dag, er blant andre tidligere Natt&Dag- og Vinduet-redaktør Audun Vinger og Øyvor Dalan Vik, mangeårig leder av Norsk Filmkritikerlag (2006-2012), hvor hun fremdeles er styremedlem.

tabola

No posts to display