onsdag, oktober 28, 2020

Kort sommerferie for Premier League-spillerne

Kort sommerferie i Premier League – hvem takler det best?

Må lese

Betting kastes ut av La Liga

Det høres dramatisk ut for bettingbransjen, men for syv spanske klubber er det verre.

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Etter at Premier League ble satt på pause i mer enn tre måneder i vår, og først ble avsluttet i slutten av juli, venter det klubbene en historisk kort sommerpause før en ny sesong sparkes i gang.

Syv uker. Det er hva de engelske Premier League-klubbene har å arbeide med mellom avslutningen av den nylig avsluttede 2019/2020-sesongen og starten på den nye 2020/2021-sesongen. I løpet av disse ukene skal det både være tid til en liten ferie for spillerne og en helt ny oppkjøringsperiode.

For Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United og Wolverhampton kommer det i tillegg europeiske kamper i løpet av august. Dette betyr at de nye sesongforberedelsene kommer til å være meget forskjellige klubbene i mellom og svært annerledes enn hva spillerne er vant til.

Den nye sesongen var opprinnelig planlagt å starte 8. august, men er på grunn av den kompliserte avviklingen av forrige sesong utsatt til 12. september. Siste serierunde er planlagt til 23. mai 2021, et normalt tidspunkt for Premier League-avslutningen. Dette innebærer at klubbene, i tillegg til den uvanlige oppstarten, må regne med et komprimert ligaprogram den kommende sesongen. 

Kilde: Unsplash

Og selv om mange jublet da det ble besluttet at den foregående Premier League-sesongen skulle avsluttes, er det mange som er bekymret for hva som venter til høsten. Chelsea-manager Frank Lampard har allerede vært ute og bedt det engelske fotballforbundet om å gi klubben hans «en rettferdig seriestart». Den tidligere midtbanegeneralen er bekymret for den korte restitusjonstiden spillerne hans står overfor i løpet av sensommeren.

– For meg og spillerne mine er 12. september for tidlig å planlegge en oppstart av den nye sesongen. Spillerne behøver hvile, og jeg antar at Premier League kommer til å gjøre en grundig revurdering av den fastsatte datoen. Forhåpentligvis får vi en rettferdig mulighet til å starte opp fornuftig, det fortjener vi som en klubb som representerer England i europeisk fotball, sa Lampard til media etter at Chelsea tapte FA-cupfinalen mot Arsenal den første helgen i august. De blåkledde opplevde skadeproblemer på flere sentrale spillere både før og under finalen.

I følge Frank Lampard er det også i Premier Leagues egen interesse å ta en titt på datoen for første spillerunde i 20/21-sesongen.

– Det er ikke bare fysiske årsaker til at jeg ber om en senere seriestart. En lengre pause er nødvendig for at spillerne skal kunne levere det produktet som Premier League er, og ønsker å være, sier Lampard. 

Da Premier League-klubbene ble enige om 12. september som startdato for den nye sesongen, skal det også ha eksistert enighet om at klubbene som representerer England i europeisk sammenheng i løpet av sommeren skal ha minst 30 dagers pause før de igjen spiller Premier League-fotball. 

Champions League-finalen skal spilles den 23. august, mens Europa League-finalen spilles to dager tidligere. 

FA-cupen er for øvrig planlagt å avvikles som normalt mens det drøftes om det skal gjøres endringer på strukturen i ligacupen, eventuelt om hele cupen skal strykes, slik at klubbene som deltar i europeiske turneringer får et noe mer menneskelig kampprogram.

Uansett hva FA faller ned på, kan britiske toppklubber belage seg på en travel og annerledes sesong som enkelte klubber vil takle bedre enn andre. 

- Advertisement -

Siste nytt

Betting kastes ut av La Liga

Det høres dramatisk ut for bettingbransjen, men for syv spanske klubber er det verre.

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå bekrefter NASA, det amerikanske romfartsbyrået...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på bunn og suget etter noe......

Her kommer 5G i 2021

Er du lysten på raskere mobilt bredbånd? Nå kommer 5G for fullt i Norge. Her er stedene Telenor lover en solid utbygging...

Country-stjerne Jerry Jeff Walker er død 78 år gammel

Det er trolig en av verdens mest aktive låtskrivere som døde på fredag, han har 40 album bak seg og en hit...

More Articles Like This