mandag, mars 1, 2021

Kort sommerferie for Premier League-spillerne

Kort sommerferie i Premier League – hvem takler det best?

Må lese

Snart ferdig forhandlet med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø hadde torsdag et møte med sin kollega Ranil Jayawardena i det britiske handelsdepartementet.

Amerikanske investorer vil løfte Ipswich Town opp fra League One

Det er et historisk sus over Ipswich Town, klubben ble stiftet i 1878. De ble valgt inn...

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Etter at Premier League ble satt på pause i mer enn tre måneder i vår, og først ble avsluttet i slutten av juli, venter det klubbene en historisk kort sommerpause før en ny sesong sparkes i gang.

Syv uker. Det er hva de engelske Premier League-klubbene har å arbeide med mellom avslutningen av den nylig avsluttede 2019/2020-sesongen og starten på den nye 2020/2021-sesongen. I løpet av disse ukene skal det både være tid til en liten ferie for spillerne og en helt ny oppkjøringsperiode.

For Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United og Wolverhampton kommer det i tillegg europeiske kamper i løpet av august. Dette betyr at de nye sesongforberedelsene kommer til å være meget forskjellige klubbene i mellom og svært annerledes enn hva spillerne er vant til.

Den nye sesongen var opprinnelig planlagt å starte 8. august, men er på grunn av den kompliserte avviklingen av forrige sesong utsatt til 12. september. Siste serierunde er planlagt til 23. mai 2021, et normalt tidspunkt for Premier League-avslutningen. Dette innebærer at klubbene, i tillegg til den uvanlige oppstarten, må regne med et komprimert ligaprogram den kommende sesongen. 

Kilde: Unsplash

Og selv om mange jublet da det ble besluttet at den foregående Premier League-sesongen skulle avsluttes, er det mange som er bekymret for hva som venter til høsten. Chelsea-manager Frank Lampard har allerede vært ute og bedt det engelske fotballforbundet om å gi klubben hans «en rettferdig seriestart». Den tidligere midtbanegeneralen er bekymret for den korte restitusjonstiden spillerne hans står overfor i løpet av sensommeren.

– For meg og spillerne mine er 12. september for tidlig å planlegge en oppstart av den nye sesongen. Spillerne behøver hvile, og jeg antar at Premier League kommer til å gjøre en grundig revurdering av den fastsatte datoen. Forhåpentligvis får vi en rettferdig mulighet til å starte opp fornuftig, det fortjener vi som en klubb som representerer England i europeisk fotball, sa Lampard til media etter at Chelsea tapte FA-cupfinalen mot Arsenal den første helgen i august. De blåkledde opplevde skadeproblemer på flere sentrale spillere både før og under finalen.

I følge Frank Lampard er det også i Premier Leagues egen interesse å ta en titt på datoen for første spillerunde i 20/21-sesongen.

– Det er ikke bare fysiske årsaker til at jeg ber om en senere seriestart. En lengre pause er nødvendig for at spillerne skal kunne levere det produktet som Premier League er, og ønsker å være, sier Lampard. 

Da Premier League-klubbene ble enige om 12. september som startdato for den nye sesongen, skal det også ha eksistert enighet om at klubbene som representerer England i europeisk sammenheng i løpet av sommeren skal ha minst 30 dagers pause før de igjen spiller Premier League-fotball. 

Champions League-finalen skal spilles den 23. august, mens Europa League-finalen spilles to dager tidligere. 

FA-cupen er for øvrig planlagt å avvikles som normalt mens det drøftes om det skal gjøres endringer på strukturen i ligacupen, eventuelt om hele cupen skal strykes, slik at klubbene som deltar i europeiske turneringer får et noe mer menneskelig kampprogram.

Uansett hva FA faller ned på, kan britiske toppklubber belage seg på en travel og annerledes sesong som enkelte klubber vil takle bedre enn andre. 

- Advertisement -

Siste nytt

Snart ferdig forhandlet med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø hadde torsdag et møte med sin kollega Ranil Jayawardena i det britiske handelsdepartementet.

Amerikanske investorer vil løfte Ipswich Town opp fra League One

Det er et historisk sus over Ipswich Town, klubben ble stiftet i 1878. De ble valgt inn i The Football League i...

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle andre som driver med servering...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

More Articles Like This