Kjøper du Jimmy Choo sko har du trolig mer penger enn vett. Vanlig pris for et par sko er fra 1000 dollar eller ca 6000 kroner og oppover og egner seg slett ikke til en hyggelig tur i skogen selv om stiene er tørre og fine.

Jimmy Choo LTD har i mange år vært en gedigen suksess og vil utnytte det faktum med å gå på børs i London og der er også prisingen høy skal vi tro tidlig prisindikering, ca 700 millioner pund eller over 7 milliarder kroner.

Jimmy Choo er ikke bare sko selv om det er det klart viktigste, de har også eksklusive bagger og tilbehør og de har oppdaget at når noe skal gifte seg bruker de ofte ekstremt mye penger.

Selskapet ble startet av Jimmy Choo Yeang Keat en designer fra Malaysia som flyttet til London og startet å selge håndlagde sko til kvinner. Dette var helt naturlig for Jimmy å gjøre for hans familie har laget sko i generasjoner. Han lagde sin første sko som 11 åring.

Han startet Jimmy Choo LTD sammen med redaktøren for accessoirer  i britiske Vogue magasin Tamara Mellon

Han har vunnet en rekke mote og business priser og er fortsatt i en alder av 65 aktiv i selskapet sko designer, dette til tross for at han solgte sine aksjer i selskapet for 10 millioner pund i 2001.

Enkel matte sier at hvis han hadde sittet fortsatt på sin halvpart nå så kunne han i dag cashet inn 350 millioner pund eller ca 3,7 milliarder norske kroner mer enn han gjorde for 13 år siden.

f7.no -> adds
tabola